- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
МУСКУЛНИ ПОТРЕПВАНИЯ / ФАСЦИКУЛАЦИИ/
- gosi73bg
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
04 Ян 2015 17:06 #1
от gosi73bg
gosi73bg COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED МУСКУЛНИ ПОТРЕПВАНИЯ / ФАСЦИКУЛАЦИИ/
Имам едно голямо притеснение което искам да споделя с Вас! От около 2 месеца имам фасцикулации в краката. Първо беше в десния прасец после се прехвърлиха на левия, а от днес се появиха и на дясното бердо. От нещата който намерих в нета направо съм се уплашил и вече цял месец сън не ме хваща. Ходих при няколко невролози, пих какви ли не хапчета но нищо не помага. Вече лични ми лекар даже ми предписва антидепресанти. На 10-я ден от потрепванията ходих при проф.Ишпекова от ИСУЛ за ЕМГи ето резултата от изследването. : В покой от mm.gastrocnemius се отвеждат единични фасцикулации. Данни за денервация в изследваните мускули не се установяват. При волево съкращение АП на места са полифазни и пеи максимално мускулно съкращение се отвеждат разредени записи. Скоростта на провеждане по двигателните и сетивните влакна на изследваните нерви и амплитудите на мускулните и сетивните отговори са в норма. Процентът на F-вълните за С6,С7,С8, ТН1 е намален и по силно изразен за L4, L5 и са удължени латенциите са S1 двустранно. Амплитудата на Н-рефлекса от m.soleus sin. е леко намалена. ЕМГ данни за преднокоренчева увреда са С6,С7,С8,ТН1 и по силно изразена за L4,L5,S1 и по лека заднокоренчева увреда за S1 SIN. Не се установяват данни за преднорогова увреда. На 24.10. направих Ядрено магнитен резонанс в и там се установи : НИВО L5-S1 Парамедианна дискова херния с компресия на дясно коренче. Не се вижда вторична стеноза на канала на базата на лигаментарна и фасетна хипертрофия. " Моля за Вашият коментар по направените изследвания и отразяват ли се върху фасцикулациите или диагнозата ми е АЛС. Моля за помощ.
- gosi73bg
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
24 Мар 2015 23:39 #2
от gosi73bg
МУСКУЛНИ ПОТРЕПВАНИЯ / ФАСЦИКУЛАЦИИ/
Няма ли кой да коментира нещо ?