Забележка

The forum is in read only mode.

Изтръпвания и леки мускулни потрепвания

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
30 Юни 2014 23:32 #1 от violina
violina COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Изтръпвания и леки мускулни потрепвания
Аз съм жена, на 24 години, 172 см висока и 58 килограма. От около 2 седмици ми изтръпват ръцете - много странно- ту лявата, ту дясната, повече като че ли лявата. Редуват се, като попринцип може би по веднъж на ден има период, в който нито едната не е изтръпнала. Редуването става на няколко часа- не повече. За един ден например ми изтръпва първо едната, после и двете са си наред за няколко часа, а пък после другата изтръпва. Изтръпването е от лакътя надолу - основно в дланите и пръстите, като на моменти е болезнено и на моменти, като че ли- с намалена чувствителност. Също така чувствам и слабост в тях - на моменти повече, на моменти по-малко. За два-три дни чувствах и мускулна слабост(без изтръпване) в левия крак. Искам и да отбележа, че преди два месеца ми се случи почти същото и продължи около две седмици. Ходих при две GP-та (едната беше по заместване на моята, а след това и при моята) и двете мислят, че е от гръбначното ми изкривяване - имам кифосколиоза(не е много силно изразена) от много малка го имам -от 2ри , 3ти клас може би и трябва да правя упражнения,физиотерпаия и лечебни масажи, но аз не правя нито едното. Пратиха ме на ортопед и той каза, че е напълно възможно да е от това и да ходя на физиотерапия, но още не съм я почнала. Та се успокоих, че е това наистина, защото се съмнявах, тъй като това изкривяване не ми е създавало проблеми до сега освен, че преди 5 години имах много продължително главоболие и казаха, че е от това и действително като минах един курс физиотерапия ми мина, но до сега не е имало нищо подобно на сегашните ми оплаквания и нищо сериозно като цяло. Също така имам и Хашимото(което лекувам хомеопатично и ТСХ ми е в норма, но антителата не са) и съм чувала, че от него е възможно изтръпване, но и двете GP-та твърдят, че не е от това. Това, което ме притеснява също е, че след като ходих при ортопеда, като че ли на два пъти ми изтръпва за по около 1 час лицето - не мога да определя точно какво е - леко изтръпване може би и единия път усещах и нещо като горене- все едно ме пече слънце и съм почервеняла и действително като го пипна лицето е топло, но наистина не мога да определя точно. И от два-три дни имам леки мускулни потрепвания - от време на време - само когато не се движа и потрепва на разлчни места - гръб,седалище,крака и ръце, но не повече от 4-5-6 потрепвания на място- за много кратко е, но за това също съм чувала, че уж може да е от Хашимотото. Но това се случи след ходенето при лекарите и съответно не съм го казвала още. Въпросът ми към Вас е - мислите ли, че наистина може да е от гръбначното изкривяване, вземайки предвид ,че не е силно изразено и до сега не ми е създавало проблеми освен онова главоболие някога отдавна или евентуално от Хашимотото ми или може да е нещо по-сериозно? Като например МС? Наистина съм много притеснена и искам да им вярвам на лекарите,но не мога, просто напоследък две мои приятелки се разболяха от МС и съм се паникьосала. Но все си мисля, че ако е МС изтръпването щеше да е може би постоянно, а не така редуващо се и променливо буквално с часове. Вие как мислите? Предварително Ви изказвам огромни благодарности ! ! !
30 Юни 2014 23:35 #2 от violina
А също искамд а добавя, че такив апотрепвания съм имала и рпеди - да не кажа дори че винаги съм имала но просто много по-редки :)
04 Юли 2014 22:59 #3 от tsetso
По-добре се консултирай с невролог, по негова преценка да се направи ЕМГ, коренчева увреда има ли или не.

Административен профил.
22 Юни 2016 17:59 #4 от snowball
Аз също съм с Хашимото. На 27г и имах преди подобни изтръпвания на ръцете. Реших, че са от преумора и не им обърнах много голямо внимание, но като се зачетох в поста на violina, се притесних малко. Не ми се е случвало от няколко месеца.
Дали ще е възможно да споделиш опит, защото виждам че е стара темата. Какво е станало? От къде са били тези изтръпвания?
10 Окт 2016 11:07 #5 от Nadejda Sekalova
Здравейте! Знам, че постът ви е стар, но реших да пиша, тъй като имам идентични оплаквания. Какво се случи при вас?
Създадено с Kunena форум