- Thank you received: 1
Забележка
The forum is in read only mode.
Какво ми има?
- viktor23
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
01 Мар 2012 17:43 #1
от viktor23
viktor23 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Какво ми има?
Здравейте,
симптомите ми са следните:
1) Пулсиращи вени на лявото слепоочие от няколко години, особено след умствено претоварване. Преди имах и болки, сега няма. Понякога имам и леко повишена температура. След сън, по което и да е време, всичко се оправя.
2) Зачервено ляво око (може би има връзка с пулсиращите вени?). Дясното е добре. Винаги след сън окото е добре.
Не мога да разбера какъв ми е проблема: дали са очи, дали са нерви, дали е мигрена, нямам високо кръвно.
На 23 години съм.
симптомите ми са следните:
1) Пулсиращи вени на лявото слепоочие от няколко години, особено след умствено претоварване. Преди имах и болки, сега няма. Понякога имам и леко повишена температура. След сън, по което и да е време, всичко се оправя.
2) Зачервено ляво око (може би има връзка с пулсиращите вени?). Дясното е добре. Винаги след сън окото е добре.
Не мога да разбера какъв ми е проблема: дали са очи, дали са нерви, дали е мигрена, нямам високо кръвно.
На 23 години съм.
COM_KUNENA_THANKYOU: darmi54
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
01 Мар 2012 19:20 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Отговор: Какво ми има?
Главоболието ли е водещото оплакване или е в следствие от настъпила умора през деня? Нормално при сериозна умора и пренапрежение артериите (да, артерии са, не са вени - те не пулсират) в тази зона да изпъкват, поне на мен така ми се случва като се уморя физическа или психически. Окото не знам... На очен лекар ходил ли си, очила носиш ли, виждаш ли добре на далеч?
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
COM_KUNENA_THANKYOU: viktor23
- viktor23
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
01 Мар 2012 19:40 - 01 Мар 2012 19:41 #3
от viktor23
Нямам главоболие. Преди имах и беше в следствие на умствено претоварване, болката беше основно в лявото слепоочие и артериите си пулсираха стягащо.
Много е интересно защо точно артериите на лявото слепоочие пулсират усилено, сравнявайки ги с тези от дясно. Може би има връзка със леко зачервеното ляво око. И след сън абсолютно всичко ми минава, лошото е че на другия ден пак почва - понякога по-силно изразено, понякога не.
Ходил съм на очен лекар и освен една алергия към слънцето, нищо друго нямам.
Благодаря.
Много е интересно защо точно артериите на лявото слепоочие пулсират усилено, сравнявайки ги с тези от дясно. Може би има връзка със леко зачервеното ляво око. И след сън абсолютно всичко ми минава, лошото е че на другия ден пак почва - понякога по-силно изразено, понякога не.
Ходил съм на очен лекар и освен една алергия към слънцето, нищо друго нямам.
Благодаря.
Last edit: 01 Мар 2012 19:41 от viktor23.
- д-р Георгиев
-
- Посетител
01 Мар 2012 21:07 #4
от д-р Георгиев
Интересен казус, а някакви травми в областта, операции или нещо друго, което си забравил да споделиш? Колко често се зачервява окото, всеки ден? Може би е добре да се консултираш с невролог.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
02 Мар 2012 09:11 #5
от Vasilec
Sport Medicine
Съгласен съм с доктора. Това, което ме притеснява е, че е едностранно и се съпътства с зачервяване на окото, което обаче не си уточнил как го свързваш със пулсиращата темпорална артерия.
Sport Medicine
COM_KUNENA_THANKYOU: viktor23
- viktor23
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
02 Мар 2012 13:30 #6
от viktor23
Нямам травми на главата. Операции - само на сливици. Зъби - нямам кариеси и уж са ми добре, но пропуснах да отбележа, че понякога си усещам пулса в горните зъби, именно когато лявото слепоочие пулсира усилено. И не мога да разбера причината.
Лявото око стои постоянно леко зачервено през целия ден и то само от страната на слепоочието, т.е. беличкото в ляво, а не цялото око. Сутрин по-малко, а към вечер повече се зачервява.
Лявото око стои постоянно леко зачервено през целия ден и то само от страната на слепоочието, т.е. беличкото в ляво, а не цялото око. Сутрин по-малко, а към вечер повече се зачервява.
- viktor23
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
03 Мар 2012 04:14 #7
от viktor23
Здравейте отново,
вчера обмислих доста нещата и мисля, че имам обяснение за състоянието си.
Първо, пулсиращи артерии имам не само на слепоочието - усещам ги и около лявото си ухо, лявата страна на горните зъби и даже на врата.
Причината според мен не е нито очи, нито ухо, нито зъби, а ... врат. Да, защото когато бях малък мониторът винаги беше разположен в лявата страна на бюрото. В училище винаги съм седял на един и същи чин, в такава позиция, която ме кара да си завъртам главата наляво, за да гледам учителя. И в момента имам врат, който в свободна позиция се плъзга автоматично надясно (обърнете главата си наляво и ще видите, че всъщност врата се извива надясно) и изглежда леко изкривен. (Това дава обяснение и на това, защо преди 2 години започна да ми заглъхва лявото ухо)
Възможно ли е артериите да пулсират усилено, заради неправилното положение на врата и то само от ляво? В момента това за мен е единственото логично обяснение и от вчера започнах да правя упражнения - обръщане на главата надясно. Усещам как лявото ухо си заглъхва, все едно се запушва леко и пак се отпушва при движение, а врата понякога изпуква.
Честит празник!
вчера обмислих доста нещата и мисля, че имам обяснение за състоянието си.
Първо, пулсиращи артерии имам не само на слепоочието - усещам ги и около лявото си ухо, лявата страна на горните зъби и даже на врата.
Причината според мен не е нито очи, нито ухо, нито зъби, а ... врат. Да, защото когато бях малък мониторът винаги беше разположен в лявата страна на бюрото. В училище винаги съм седял на един и същи чин, в такава позиция, която ме кара да си завъртам главата наляво, за да гледам учителя. И в момента имам врат, който в свободна позиция се плъзга автоматично надясно (обърнете главата си наляво и ще видите, че всъщност врата се извива надясно) и изглежда леко изкривен. (Това дава обяснение и на това, защо преди 2 години започна да ми заглъхва лявото ухо)
Възможно ли е артериите да пулсират усилено, заради неправилното положение на врата и то само от ляво? В момента това за мен е единственото логично обяснение и от вчера започнах да правя упражнения - обръщане на главата надясно. Усещам как лявото ухо си заглъхва, все едно се запушва леко и пак се отпушва при движение, а врата понякога изпуква.
Честит празник!
- P. Kabakchieva
-
- Посетител
03 Мар 2012 22:36 #8
от P. Kabakchieva
Здравей,
не знам дали тези обяснения могат да бъдат причина за симптоматиката ти... по скоро не (според мен). Симптомите нарушават ли качеството ти на работа или чисто и просто физиологичните ти функции? Да разбирам ли, че тези симптоми се появяват след физическо или психическо напрежение?
не знам дали тези обяснения могат да бъдат причина за симптоматиката ти... по скоро не (според мен). Симптомите нарушават ли качеството ти на работа или чисто и просто физиологичните ти функции? Да разбирам ли, че тези симптоми се появяват след физическо или психическо напрежение?
- viktor23
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
04 Мар 2012 17:24 #9
от viktor23
Мисля, че сте права. Проблемът ми не идва от врата. Вече чувствам значително подобрение при него след упражненията, които изпълнявах предишните дни.
Оказа се, че имам ниско кръвно налягане и затова артериите ми пулсират толкова силно (усещам си пулса), когато то започне да пада, както и да имам леки болки в горната част на главата от това. Поразрових се в интернет и намерих доста хора с подобни симптоми. Кофеинът и сладкото ми действат добре - пробвах.
Тези симптоми се проявяват след психическо напрежение - прекалено учене или постоянно седене на едно място (лекции) - просто спирам да слушам преподавателя; понякога и когато стоя по цял ден вкъщи.
Спортувам активно от 4 години почти всеки ден. Ходя на фитнес 3-4 пъти седмично и съм в отлична форма, подобаваща за спортист. Винаги след тренировка се чувствам прекрасно - изморен физически, но възстановен психически.
И така май намирам обяснение на нещата: ниско кръвно налягане с висок пулс и възможна умора в очите. За второто ще ходя на лекар.
Благодаря ви много.
Оказа се, че имам ниско кръвно налягане и затова артериите ми пулсират толкова силно (усещам си пулса), когато то започне да пада, както и да имам леки болки в горната част на главата от това. Поразрових се в интернет и намерих доста хора с подобни симптоми. Кофеинът и сладкото ми действат добре - пробвах.
Тези симптоми се проявяват след психическо напрежение - прекалено учене или постоянно седене на едно място (лекции) - просто спирам да слушам преподавателя; понякога и когато стоя по цял ден вкъщи.
Спортувам активно от 4 години почти всеки ден. Ходя на фитнес 3-4 пъти седмично и съм в отлична форма, подобаваща за спортист. Винаги след тренировка се чувствам прекрасно - изморен физически, но възстановен психически.
И така май намирам обяснение на нещата: ниско кръвно налягане с висок пулс и възможна умора в очите. За второто ще ходя на лекар.
Благодаря ви много.
- tritex_22
-
- Посетител
19 Ное 2012 20:34 #10
от tritex_22
Zdraveite kazvam se Toni i sam na 29 godini.Bih izkal da se vklucha i az tai kato jiveq v 4ujbina i nqmam vazmojnost da otida na lekar 6te mi bade mn. polezna pomoshta vi.... ot okolo sedmica zabelqzah 4e kogato treniram kam kraq na trenirovkata mi pulsirat venite na slepoo4ieto i useshtam leko zamaivane sas naprejenie okolo o4ite,prez ostanalite dni koito netreniram mi pretrepva kogato stoq pred kompurara i se vziram (tova e ot predi sedmica predi tova nikoga sam nqmal) koeto se normalizira sled izvestno vreme.No poslednite dva pati sled trenirovka mi se slu4i 4e 4ak zamalko da po4na da treperq ....Treniram ot okolo 5-6 godini aktivno i si znam 4e sled trenirovka po4ti vinagi si se raztrepervam i kato si hapna edin "snikers'' ili ne6to sladko se opravqm ,no pak veni i zamaivane nikoga sam nqmal .... Opitvam se da se hranq zdravoslovno do kolkoto moga ,kakto i izbqgvam parjeni hrani nepiq alkohol 4esto da nekazvam dori i vaobshe...pusha normalno (ot nqkolko godini ) no Osobennoto koeto izkam da kaja e 4e predi dve godini polu4ih nervna kriza i ot togava po4ti vseki den izpitvam 4asti4no zaduh i trevojnost .. sega jiveq vav strana kadeto postoqnno ima oblaci i nqmam po4ti nikakvo raznoobrazie vsi4ko e mra4no i podtiska6to i stoq sredno po - 12-14 chasa pred komputara kakto i hranata s koqto se hranim buh kazal 4e e lishena ot vitamini ... lqgam si okolo 4-5 4asa sutrinta .... vazmojnoli e da e depresiq ili ne6to podobno ot tozi na4in na jivot ? (zabravih da spomena 4e ponqkoda use6tam pqkakvo naprejenie okolo u4ite kakto i zaglahvane na u6ite) Za poslednita godina i polovina sam si pravil 3-4 kardiogrami koito pokazvat 4e vsi4ko e nared kakto i snimka na drobovete i sarceno i vsi4ko e normalno ... Dali ne e lipsa na vitamini ili prenatvarvane na organizma ot komputara i neka4estvenoto sistemno nedospivane....? Izkam sa6to da kaja 4e dori i da sam se naspal ose6tam leka umora ... Sajelqvam za dalgoto pismo no izkah za izloja vazmojno nai mnogo informaciq za da stane po-qsno... Blagodarq predvaritelno ...
Модератори: д-р Георгиев