Забележка

The forum is in read only mode.

Главоболие като мигрена

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
10 Дек 2011 22:21 #1 от anonimen12
anonimen12 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Главоболие като мигрена
Аз съм на 20 години и обясненията за мигрената, които четох във форума почти съвпадат с моите болки. Все още не съм много сигурна че се получават преди цикъл, но като че ли забелязвам подобна тенденция. Снощи обаче като си легнахме с приятеля ми и сякаш изведнъж започна да ми прилушава, адски да ме боли главата, обливаха ме хем топли хем студени вълни, започнах цялата да треперя и налягането в главата ми като че ли рязко се промени, ушите ми са като заглъхнали(това траеше от 3 часа вечерта до към 4-ри, след това малко ме отпусна и заспах).
Много се стреснах днес като прочетох в сайта ви за Епидуралните хематоми - там симтомите бяха мн сходни с моите и пишеше че се забелязва разширение на едната зеница спрямо другата. Тогава се погледнах в огледалото и се опитах да застана на място с еднакво количество светлина и видях че лявата ми зеница е по-широка от дясната. Е разбира се не казвам че това е моята диагноза, но доста се изплаших. Днес ми направиха само изследания на кръвта и урината и в урината ми откриха бактерии, утре ще направя по-пълни изследвания. Още не съм ходила на невролог и очен лекар. В болницата ми казаха че може рез6ирената зеница да е причина за главоболието.
Но като разглеждах в коментарите тези симптоми за мигрена се появяват при жени в зряла възраст. Днес цял ден също ме боли главата не чак толкова силно, но непрестанно и ми е студено. Интерсува ме дали и при мен може да е мигрена или нещо друго, знам че без изследвания е доста трудно да се каже!?
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
11 Дек 2011 10:03 #2 от д-р Георгиев
Отговор: Главоболие като мигрена
Консултация със специалист по неврология е необходима.

В случай че няма данни за травма на главата, подобна диагноза като епидурален хематом би била много малко вероятна.

Широките зеници трябва да се установят от специалист. Всякакви тълкувания от ваша страна могат да бъдат с голяма доза грешка.

Мигрената не е заболяване, характерно единствено за жени на средната възраст, макар и да е по-често срещано при тях.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум