Забележка
The forum is in read only mode.
Режим след операция от дискова херния
- Петя33
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
03 Дек 2011 21:36 #1
от Петя33
Петя33 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Режим след операция от дискова херния
Преди да поставя темата изчетох внимателно всички постове, не само в този форум, но и в други, за да не я повторя. Никъде не се споменава за режим и препоръки след такава операция. Молбата ми е бихте ли препоръчали какъв режим трябва да се спазва след такава операция, за какъв срок от време, каква трябва да бъде двигателната активност.
При мен има затруднения прекарвам в леглото по-голямата част от деня, кракът ми все още е доста изтръпнал, избягвам седене и забелязвам, че ми е изкривена стойката като се надявам постепенно да се възстанови.
Мисля че тази информация ще бъде полезна на много хора претърпяли операция като мен и търсещи съвет и помощ за възстановяването си.
Благодаря ви.
При мен има затруднения прекарвам в леглото по-голямата част от деня, кракът ми все още е доста изтръпнал, избягвам седене и забелязвам, че ми е изкривена стойката като се надявам постепенно да се възстанови.
Мисля че тази информация ще бъде полезна на много хора претърпяли операция като мен и търсещи съвет и помощ за възстановяването си.
Благодаря ви.
- д-р Георгиев
-
- Посетител
04 Дек 2011 09:26 - 04 Дек 2011 09:27 #2
от д-р Георгиев
Отговор: Режим след операция от дискова херния
Най-общо не трябва да усуквате кръста и да вдигате тежко с навеждане. Ако трябва да вдигнете нещо го правете с изправен гръб.
Това са задължителните неща, от птичи поглед. Подробностите трябва да уточните с лекуващия лекар.
Това са задължителните неща, от птичи поглед. Подробностите трябва да уточните с лекуващия лекар.
Last edit: 04 Дек 2011 09:27 от д-р Георгиев.
- Петя33
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
04 Дек 2011 16:45 #3
от Петя33
Мерси за отговора докторе, а докога да очаквам подобрение на оплакванията ми. Някъде бях чела, че през цялата първа година мога да се надявам на подобрение, вкл. пълно излекуване???
- tsetso
-
- Посетител
05 Дек 2011 16:25 #4
от tsetso
Да, действително може да очаквате подобрение през първата година, но най-драстично би трябвало да го усетите в първите месеци след операцията. Това, което се препоръчва, е ограничаване на двигателната активност изобщо през първите 3 месеца. След операцията болният живее в по-щадящ режим поне три месеца. След това се връща към нормалния си начин на живот. И на работа.
Модератори: д-р Георгиев