Забележка

The forum is in read only mode.

Схващане и болки в врата

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
28 Ное 2011 04:52 #1 от vitkov
vitkov COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Схващане и болки в врата
Здравейте.Преди около месец получих схващане със силни болки в врата.Ходих си така една седмица,докато една сутрин не можах да стана от леглото.Всяко едно леко движение на главата бе съпроводено със силна болка.Чудех се как един мъж на 39год.може да плаче от болка.С триста мъки станах,но не след дълго ми изтръпнаха втори и трети пръст на лявата ръка.(Показалец и среден)

Ходих на Невролог,прегледа ме и ми изписа лечение с Волтарен и милгама.Диагнозата е шиен Радикулит.А всичко що е за мазане в Аптеката съм го изкупил и измазал.Имам някакво облекчение,в смисъл сега си въртя главата,но като се наведа надолу усещам едно дърпане и болка по цялата лява ръка.
Вече стана месец та и отгоре и ме притеснява това изтръпване,в смисъл доста е досадно,а и усещам болка и слабост в трицепса и гръдния мускул.
Забравих да добавя,че в ноща преди да ми изтръпнат пръстите на ръката си бях легнал с глава върху ръката в опит да намеря поза за спане без болка.Някъде от порядъка на 6 часа съм си спал в това положение.
Ясно е,че съм засегнал нерв,но до кога ще продължи това???
Волтарена го спрях защото съм с язва на стомаха и я раздразних.

П.П.Автомонтьор съм,ако това има значение. :)

Предварително ви благодаря.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
28 Ное 2011 12:18 #2 от д-р Георгиев
Отговор: Схващане и болки в врата
Според преценката на лекуващия лекар шийната радикулопатия може да бъде лекувана с комбинация от болкоуспокояващи лекарства като нестероидните противовъзпалителни лекарства (НСПВЛ), какъвто в случая е волтарен, или кортикостероиди и физиотерапия. Ако Волтаренът не Ви понася, има други алтернативи, затова по-добре се консултирайте с Вашия лекар.

Физиотерапията включва внимателно изтегляне на шията и движения, упражнения за намаляване на болката. Вероятно би имало полза във Вашия случай, затова Ви препоръчвам да се консултирате със специалист в тази област.
28 Ное 2011 12:51 #3 от Petyr
По-щадящ режим също е ще ти е от полза.

Горд студент по медицина.
28 Ное 2011 14:35 - 28 Ное 2011 14:41 #4 от vitkov

Благодаря ви за отговора.
Болки в врата имам само като се наведа на долу и сутрин след като стана.Усещам и нещо като мускулна треска в гръдния мускул,трицепса и широкия гръбен мускул.
Последният път като ходих ми каза да продължавам с милгамата и след две седмици пак да се видим,като даже и якето не си съблякох :(
Става дума за частен център където се заплаща.
Last edit: 28 Ное 2011 14:41 от vitkov. Причина: дописване
28 Ное 2011 17:46 #5 от Petyr
В такъв случай защо не потърсите консултация с друг невролог. В случай, че сте здравноосигурен може с направление да посетите специалист, което ще Ви струва само една потребителска такса (+ потр. такса при ДжиПи).

Все пак си мисля, че терапията е адекватна, щом има подобрение и нещата ще се подобрят... Но както казах и за напред трябва да имате по-щадящ режим.

Горд студент по медицина.
  • introducer
  • introducer's Avatar
  • Посетител
28 Ное 2011 19:08 #6 от introducer
Ето тук за още инфо zdravbadi.com/%D0%9D%D0%B5%D0%BF%D1%80%D...%B0%D1%82%D0%B0.html

а иначе има на Гедеон-Рихтер продукт "Mydocalm", аз за моя врат съм го пил. Може да се пробва и физиотерапия. Важно е щаденето и сега особено в студеното да се носи шал.
30 Ное 2011 14:25 #7 от vitkov
болката в вратлето почти изчезна,но когато си наведа главата силно на долу усещам едно боцкане в цялата ръка до все още изтръпналите пръсти на лявата ръка.Изтръпването на пръстите последно ли отшумява като симптом?
  • introducer
  • introducer's Avatar
  • Посетител
01 Дек 2011 17:22 #8 от introducer
Понякога първо отшумява, понякога последно.

Аз не разбрах- имаш ли рентгенови снимки на шията, за шийни ребра или дискова херния?
02 Дек 2011 14:11 #9 от vitkov

Ами не.Невроложката не ми е казала да правя.И на мен ми е чудно как без снимка,но нали за това е учила жената и това практикува.Не мога да и давам акъл. :)
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум