Забележка

The forum is in read only mode.

Симптоми след мозъчно сътресение

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
14 Апр 2011 13:56 #1 от Slade
Slade COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Симптоми след мозъчно сътресение
Здравейте,
Преди няколко дни синът (3г10м) ми си удари главата при падане от легло и въпреки, че нямаше загуба на съзнание или амнезия прояви симптоми на сътресение (силно главоболие, отпадналост, еднократно повръщане), които преминаха към края на същия ден.
При прегледа в спешния кабинет бяха направени рентгенови снимки на главата и единствената находка беше тънка чертичка в дясната темпорална част на черепа, която неврохирургът след консултация с рентгенолог определи като фрактура. Не пожела да направи допълнителни изследвания (скенер и т.н.) поради високата доза облъчване и препоръча наблюдение.
При последващия физически преглед от невролог 2 дни по-късно не се установи някаква патология и нямаше други препоръки освен почивка и продължаващо наблюдение (в домашни условия). Според невролога находката на рентгеновата снимка трудно би могла да бъде фрактура, особено предвид силата и обстоятелствата при удара.

Забелязвам, че детето има нарушения в съня - трудно заспива, върти се много в леглото, мърда ръцете, краката и главата насън. Днес е 4-и ден след травмата. Освен това (възможно е да си въобразявам) излгежда, че има леко притреперване на ръцете отвреме навреме.
Бихте ли могли да ме посъветвате какво да правя оттук нататък и какво да наблюдавам при детето, с изключение на ясно изразените симптоми като силно главоболие, повръщане, промени в съзнанието?
Според вас редно ли е да се направи някакво допълнително изследване, консултация, лечение и в какъв срок?
Предварително благодаря!
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
14 Апр 2011 17:48 #2 от д-р Георгиев
Re: Симптоми след мозъчно сътресение
Здравейте,
Най-разумното в случая би било да следвате съветите на невролога - на детето да му се даде покой и да е под домашно наблюдение. Няма място за паника, но е добре да следите за симптоми като загуба на съзнание, липса на контакт и др. При контролния преглед споделете Вашите опасения пред лекуващия невролог. Ако търсите мнение и преглед от друг специалист, предлагам Ви да се консултирате със специалистите от отделението по неврология към УСБАЛ Педиатрия за района на София.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
14 Апр 2011 19:49 #3 от Vasilec
Re: Симптоми след мозъчно сътресение
Съгласен съм с доктора и все пак, ако нещо ви притеснява, не е излишно да се консултирате с друг специалист, но се насочете към педиатър невролог...

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум