Забележка

The forum is in read only mode.

Гъбички или протъркване след мастурбиране ?

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
09 Окт 2012 10:38 - 09 Окт 2012 13:10 #1 от niamam
niamam COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Гъбички или протъркване след мастурбиране ?
Здравейте, имам следният проблем, почви ми се мъничка язвичка отстрани на главичката на пениса, няма сърбеж или друг дискомфорт, и я забелязах на сутринта след мастурбиране предната вечер.
Според мен е по скоро протриване, но искам за всеки случай да се консултирам и с вас.
Дали не е някаква гъбичка???
Имал съм подобна раничка и преди време и зараства за 2-3 дни. Консултирал съм се тогажа с уролог, но беше зарастнала вече и според него не е гъбичка.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ]
Прикачени файлове:
Last edit: 09 Окт 2012 13:10 от .
  • 's Avatar
  • Посетител
09 Окт 2012 13:20 - 10 Окт 2012 09:49 #2 от
Така, първо да кажа, че специалистът, с който трябва да се консултирате е кожен лекар, а не - уролог.
Вариантите са няколко: протриване при груба мастурбация, нещата се усложняват, ако не се спазва добра хигиена. Подходяща среда за развитието на гъбички е влажната среда, богата на органични съставки, така че е добре след еякулация винаги да се измивате и задължително след това да се подсушавате. Не трябва също така да остава сапун върху главичката, тъй като високото му пх може също да доведе до дразнене.
В случай, че няма инфекция (а за да се изключи напълно, трябва да се направи посявка) и раничката е в резултат на механична травма, може да мажете засегнатото място с крем за успокоение с цинк.
Най-добре се консултирайте със специалист, понеже тези състояния често хронифицират, а в никакъв случай не са приятни.

П.С. Това, което ми прави впечатление на снимката са напречните линии, които говорят за хроничен баланит (често да е имало зачервяване, сърбеж?), но това трябва да го види специалист по кожни болести.
Last edit: 10 Окт 2012 09:49 от .
10 Окт 2012 14:57 #3 от niamam
Днес ходих на кожен лекар, и диагнозата беше - херпес. Предписаха ми Ацикловир.
Дано е правилна диагнозата и се оправя по-скоро.
Въпросът ми сега е, партньорката ми трябва ли да приема някакви медикаменти,
като се има напредвид че няма оплаквания.
10 Окт 2012 15:23 - 10 Окт 2012 15:25 #4 от Vasilec
Интересно, на снимката не личи много добре характерния обрив. Това естествено не подлага под съмнение диагнозата от лекаря, а просто снимката не е ясна... Сексуалната партньорка да е имала подобни оплаквания или херпес на устните, или в момента да има? За всеки случай е добре да не осъществявате полов контакт (или той да е с презерватив) докато не преминат зачервяването и мехурчетата изцяло. Може да я заразите.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
Last edit: 10 Окт 2012 15:25 от Vasilec.
  • 's Avatar
  • Посетител
10 Окт 2012 23:33 #5 от
Темата е доста деликатна. Ако партньорката Ви има клинична изява на инфекция с херпес - да, трябва да се лекува. В противен случай е безсмислено. Някои хора развиват, при други се наблюдава само латентна форма, а трети - въобще не се заразяват. Докато не премине обрива, правете секс само с презерватив.
За съжаление обаче след преминаването му вирусът остава в сетивния ганглий. Там вирусът остава в латентно състояние, като при определени състояния настъпва отново репликация на вируса и по антерограден аксонален транспорт той се придвижва обратно до повърхността на кожата или лигавиците в област еднаква или близо до тази на първото заразяване и причинява типичния обрив (така че в случая може да е рецидив, щом съобщавате, че и преди сте имали подобни оплаквания).
11 Окт 2012 09:06 #6 от niamam
Интересното е че партньорката ми няма оплаквания, но може би просто е от хората при които са резистентни към този вирус или пък той просто не се проявява.
При мен при настинка ми излиза херпес и на устната.
15 Окт 2012 16:20 #7 от Petyr
След като си имал и преди подобни проблеми, значи може би отдавна си се заразил и при определени обстоятелства инфекцията избива отново по начина (като настинки, грипоподобни състояния и бог знае какво), по който д-р Георгиев ти обясни. В миналото трябва да се замислиш дали си имал необезопасени контакти, дори и чрез т.нар. орална любов или народному - свирки.
Заразен си докато инфекцията е активна и имаш кожни симптоми.

Горд студент по медицина.
  • Анонимен
  • Анонимен's Avatar
  • Посетител
16 Дек 2014 00:15 #8 от Анонимен
Здравейте! Имам проблем от около година, получих подуване под препуциума на пениса, което беше червено и леко болезнено на допир, известно време не го пипах и то поспадна и не беше така червено, интересното е, че, като го дразниш, става по голямо, зачервено и почва да боли, след 2 дни, като не го пипаш, става по-малко, не е така зачервено и не боли, но не ми минава напълно, има нещо като течност отдолу под кожата, мазах го с гентамицин маз - намалява, но не изчезва. Като го измия, е по-добре, от урина мисля се зачервява и леко почва да ме дразни. Предварително благодаря!
Прикачени файлове:
19 Дек 2014 12:17 #9 от Vasilec
Травмиране ми се струва, ама отиди на венеролог. Секс без предпазни средства?

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: ДИМИТРОВ
19 Дек 2014 19:05 #10 от ДИМИТРОВ
Не е имало секс без предпазни средства, интересното е, че от няколко седмици започна да ми създава проблеми, като е забелен е по-малко и кожата е нормална, като е прибран, се зачервява, леко увеличава и почва леко да боли, не знам, мазах го и с йодасепт, почти изчезна, но като престанах отново стана в първоначален вид. Качвам още една снимка.
Прикачени файлове:
Модератори:
Създадено с Kunena форум