Забележка

The forum is in read only mode.

Обрязване

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
03 Апр 2012 09:35 #1 от fire
fire COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Обрязване
Здравейте,
От известно време насам ми бе поставена диагноза фимозен пръстен от уролога, с който се консултирах.Той също така ми каза, че единственият начин за справяне с проблема е обрязване.След това си поговорихме с лекаря – за плюсовете и минусите и за операцията, като цяло, но останаха някои въпроси, които не ми станаха съвсем ясни (а за някои забравих да го попитам) и затова реших да пиша тук и да помоля всеки, който има някаква представа от нещата, които ме интересуват, да сподели своят опит и знания.

1.До каква степен се намаля чувствителността на главата и сексуалното удоволствие, като цяло след обрязването (колкото и относително да е това, като се има предвид, че всеки организъм е уникален), при положение, че се премахва препуциума, където са разположени свръхчувствителни нервни окончания, които в най-голяма степен са отговорни за сексуалното удоволствие при мъжете (по моя информация)?
2.Какви са най-отявлените минуси на обрязването?
3.Възможно ли е да се направи частично обрязване след като пръстена е с дебелина няколко милиметра и може ли да се отстрани само засегнатата част, като се има предвид, че е тя не е на края на препуциума, ами малко по-навътре (ако например се забели до проблемната част)?
4.До колко е възможно пръстена да рецидивира при частично обрязване?

Предварително благодаря за всеки отговор и коментар!!!
03 Апр 2012 15:52 #2 от Husein
Отговор: Обрязване
Здравей fire, не виждам какво се притесняваш, след като сигурно повече от милиард души по целия свят са обрязани и нямат проблеми с чувствителността или ерекцията. Аз лично също съм обрязан откакто се помня, може би се досещаш по какви причини и това не пречи по никакъв начин на моите усещания, доколкото мога да направя сравнения.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
03 Апр 2012 20:25 #3 от д-р Георгиев
Въпреки че не се чувствам изключително вещ по въпроса с обрязването, ще изкажа мнението си по въпроса:

По първа точка "се вихри" голяма дискусия и до ден днешен. Склонен съм да мисля, че каквито и нервни окончания да се отстраняват, все пак имаш строги медицински показания.

Сериозни минуси няма. Увеличава се леко риска за меатит (възпаление на отвора на уретрата), което е рядко срещано състояние. Известна загуба на чувствителност и по-продължителен време за достигане на оргазъм са другите негативи.

Към трета и четвърта точка се обърнете към лекуващия уролог.
04 Апр 2012 08:51 #4 от fire

Здравей,
Благодаря за отговора.

Това, че повече от милиард души по целия свят са обрязани е така, но в повечето случаи, както и в твоя, това става когато момчето е малко и все още не е започнало да води активен сексуален живот.Това което четох, е че след започване на полов живот една такава промяна би била доста драстична и трудно се свиквало с нея.Имаше доста стряскащи сравнения от рода на "Преди виждах цветно - сега черно-бяло".Дали това е така или не - разбира се незнам, но реших да проуча въпроса преди да действам.
Още веднъж мерси за коментара!
04 Апр 2012 08:53 #5 от fire

Благодаря за отговора!
06 Апр 2015 09:28 #6 от alfredsoo
Циркузмицията, позната още като обрязване или пластика на препуциума е хирургично отстраняване на препуциума (края на кожата, ...

ASE
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум