Забележка

The forum is in read only mode.

Хипертрофия на лява камера и прескачане на сърцето

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
25 Апр 2010 17:09 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Хипертрофия на лява камера и прескачане на сърцето
Здравейте тъй като, и аз също съм с хипертрофия на лява камера ми откриха миналата година!
Случайно отидох за едно а ми намериха този проблем, та както и да е да си дойда на думата, ако може някой доктор да ми отговори на няколкото ?-са моля ви!
Значи на 33 г. съм късоглед с - 14. -16 диоптъра и по време на една работа(Продавач- консултант в магазин за строителни, Вик Ел. материали) миналата година за мое нещастие ми се отлепи ретината на лявото око и искаха да ме оперират по спещност, пратиха на изследвания ПРЕДОПЕРАТИВНО.
И на кардиолога хопа.... Проблемче това беше миналата година, онзи ден имахме на работа профилактични прегледи от фирмата. Минах пак на кардиолог и той потвърди диагнозата ми "Хипертрофия на лява камера", но забелязах нещо докато съм включен в апарата чувах пулса си и установих че сърцето ми прескача!!
Опасно ли е това незнам?? Тъй като за увеличението знам, че е от спорт и др .. но да прескача незнам дали е нормално и на какво се дължи посъветвайте ме моля.
Тренирал съм, като малък борба, фектовка и преди 5 години фитнес около 7-8 месеца и спрях, сега карам колело всеки уикенд, когато имам свободно време.
Общо взето водя динамичен начин на живот, обичам да ходя пеш, абе спорта и движението са ми хоби :)
Все пак работата ми е по цял ден прав на едно място, Крояч съм на банцинг в шивашка фирма и затова гледам да компенсирам когато мога с движение ..
Та докторе ако четете това дайте ми насока да отида на специалист ли и дали е опасно препоръчайте нещо. Благодаря!
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
25 Апр 2010 17:33 #2 от д-р Георгиев
Re: Леко увеличение на лявата камера на сърцето?
Здравейте,
Без каквито и да е изследвания няма как да се разгадае вашето състояние. Затова е добре да ви види кардиолог, който ще ви консултира за състоянието ви, и да се направят необходимите изследвания.
Хипертрофията на лявата камера е състояние, което не бива да се пренебрегва с лека ръка. То може да бъде в резултат на по-сериозни сърдечни проблеми. А относно прескачането - може да се дължи на аритмия, а е твърде вероятно и да няма каквито и да е проблеми, щом кардиологът не Ви е съобщил нищо.
Още веднъж: Ще е добре да ви види кардиолог и да се направят необходимите изследвания - ЕКГ, ехокардиография, рентгенография и др. по преценка на лекаря. Ако сте от София или района, бих ви препоръчал да се прегледате при кардиолози от клиниката по кардиология към Александровка болница, намираща се в сградата на II-ра хирургия.
Успех
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
27 Апр 2010 21:47 #3 от Anonymous
Re: Хипертрофия на лява камера и прескачане на сърцето
Здравейте отново от Русе съм, ако знаете там някой подходящ моля кажете ми.
Все пак благодаря за вниманието и има още нещо което ми е любопитно.
Четох в интернет за тези магнитни гривни, които балансират кръвното налягане и др помагат за много неща за правилното уросяване и тнт.
Кажете според вас вашето мнение помагат ли или са бошлаф. ?
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
28 Апр 2010 08:34 #4 от Vasilec
Хах... Баба ми ползва такива и е много доволна. Аз лично смятам, че са бошлав и се осланят на плацебо ефект. Със сигурност няма да ти навредят.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
28 Апр 2010 17:38 #5 от Здравко
По-добре се консултирайте с правоспособен и трудоспособен кардиолог :) , отколкото да носите гривни за ръка, било то магнитни. ;)
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум