Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по кардиология
- Диета при хронична сърдечна недостатъчност
Диета при хронична сърдечна недостатъчност
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
23 Апр 2010 14:50 #1
от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Диета при хронична сърдечна недостатъчност
Здравейте,
Интересува ме какъв хранителен режим да спазвам, тъй като съм с хронична сърдечна недостатъчност. Абе изобшо какъв начин на живот, едни казват трябва да спортувам, други не. Диагностицираха ми скоро това състояние и казаха че е е лека форма, на 43 години съм и се страхувам много за здравето си и живота си, понеже чета тука и гледам все някакви доста страшни неща из нета.
Благодаря ви предварително.
Ангел Иванов
Интересува ме какъв хранителен режим да спазвам, тъй като съм с хронична сърдечна недостатъчност. Абе изобшо какъв начин на живот, едни казват трябва да спортувам, други не. Диагностицираха ми скоро това състояние и казаха че е е лека форма, на 43 години съм и се страхувам много за здравето си и живота си, понеже чета тука и гледам все някакви доста страшни неща из нета.
Благодаря ви предварително.
Ангел Иванов
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
24 Апр 2010 10:02 #2
от Petyr
Горд студент по медицина.
Re: Диета при хронична сърдечна недостатъчност
Колко килограма сте и кой клас по NYHA сте? Имате ли някакви придружаващи заболявания - хипертония, диабет, проблеми с бъбреците, черния дроб и пр.?
Горд студент по медицина.
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
02 Май 2010 23:03 #3
от Anonymous
Re: Диета при хронична сърдечна недостатъчност
Ако с те с наднормено тегло, диетата е задължителна. Никакви мазни меса, по-малко храни, богати на въглихедрати /хляб, сладко, картофи и др./ и много движение /без никакви тежки физически натоварвания/.