Забележка
The forum is in read only mode.
Регургитация на аортна клапа
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
23 Апр 2010 14:45 #1
от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Регургитация на аортна клапа
Поставиха ми диагноза регургитация на аортна клапа в александровска болница, София. Въпреки това нямам никакви оплаквания? Възможно ли е това? И какво трябва да чувстват, ако имам това заболяване.
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
24 Апр 2010 10:05 #2
от Petyr
Горд студент по медицина.
Re: Регургитация на аортна клапа
Ако е нискостепенна аортната инсуфициенция (регургутация), може и да няма оплаквания. Потърсете повече в интернет и по-точно в гъгъл под словосъчетанието аортна инсуфициенция.
Успех!
Успех!
Горд студент по медицина.
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
24 Апр 2010 12:22 #3
от Anonymous
Re: Регургитация на аортна клапа
Здравейте!
Имам вроден сърдечен порок- функционално бикуспидна аортна клапа, аортна инсуфиенция II-III степен и реализиране на аортна стеноза с пиков градиент 30 mmHg. (това за пиковия градиент не го разбирам).
Митрална клапа с пролапс на ПМП без митрална регургитация.
Недилатирана ДК. Без трикуспидална инсуфиенция. Недилатирана ЛК със запазена глобална систолна
функция.
На 21 години, момиче. Нямам оплаквания.
АО 29 мм
ЛП 36мм
КМП 9.6 мм
ТДР 41 мм
ТСР 24 мм
ЗСЛК 9 мм
ТДО 85 мм
ТСО 28 мм
ИФ 66%
Тези данни не мога да си обясня какво значат. Бихте ли могли да ми кажете какви са съкращенията или къде да намеря информация, за да ги разгадая.
Значи като цяло кардиологът ми каза да внимавам за инфекциозен ендокардит и да следя състоянието си. КАза, че може би ще се наложи клапна ендопротеза в крайна сметка. Въпросът ми е: мога ли да практикувам някакъв вид спорт- фитнес, джогинг или ми е напълно забранено. И какво представлява тази операция?
Благодаря предварително! Ще бъда благодарна и на линкове, където да прочета по-специализирана информация.
Имам вроден сърдечен порок- функционално бикуспидна аортна клапа, аортна инсуфиенция II-III степен и реализиране на аортна стеноза с пиков градиент 30 mmHg. (това за пиковия градиент не го разбирам).
Митрална клапа с пролапс на ПМП без митрална регургитация.
Недилатирана ДК. Без трикуспидална инсуфиенция. Недилатирана ЛК със запазена глобална систолна
функция.
На 21 години, момиче. Нямам оплаквания.
АО 29 мм
ЛП 36мм
КМП 9.6 мм
ТДР 41 мм
ТСР 24 мм
ЗСЛК 9 мм
ТДО 85 мм
ТСО 28 мм
ИФ 66%
Тези данни не мога да си обясня какво значат. Бихте ли могли да ми кажете какви са съкращенията или къде да намеря информация, за да ги разгадая.
Значи като цяло кардиологът ми каза да внимавам за инфекциозен ендокардит и да следя състоянието си. КАза, че може би ще се наложи клапна ендопротеза в крайна сметка. Въпросът ми е: мога ли да практикувам някакъв вид спорт- фитнес, джогинг или ми е напълно забранено. И какво представлява тази операция?
Благодаря предварително! Ще бъда благодарна и на линкове, където да прочета по-специализирана информация.