Забележка

The forum is in read only mode.

Аортна регургитация първа степен

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
21 Фев 2015 19:23 #1 от Gloria
Gloria COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Аортна регургитация първа степен
Здравейте!Преди повече от година и половина кандидатствах за военна служба и във ВМА Варна ми казаха,че имам Аортна регургитация първа степен и военната комисия не ме допусна до конкурса.На силното ми притеснение отговориха,че това било козметичен дефект и е вродено.Бях на 38 години и редовно си правя профилактични прегледи.След това ходих и на Кардиолог във моя град който на пръв поглед със слушалки нищо не откри.На прегледа обаче със Ехокардиограф ми потвърди диагнозата като ме успокои да си живея спокойно както до сега и да си спортувам всичко но без да вдигам пулс над 120.
Само че това е невъзможно защото още докато се кача на пътеката във фитнеса за да ходя и вдигам повече пулс.От тогава не тренирам от страх и не знам дали мога да ходя дори на танци.Чуствам се обездвижена и депресирана от това и не знам какво да правя?Мисля да ходя във София за консултация но не знам къде?
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
02 Мар 2015 10:33 - 02 Мар 2015 10:33 #2 от д-р Георгиев
Аортна регургитация първа степен
Моето мнение е, че трябва да спазвате мнението на лекуващия лекар, предвид опита му и ехокардиографските показатели, той най-добре може да прецени подходящия двигателен режим.
Все пак, от любопитство, открих нещо релевантно, което показва, че леката аортна регургитация при състезаващи се атлети (говорим за сериозни натоварвания) с бикуспидна аортна клапа няма данни да се свързва с вредни ефекти върху сърдечния мускул.
Източник: Effects of sports activity in athletes with bicuspid aortic valve and mild aortic regurgitation, www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18523034
Last edit: 02 Мар 2015 10:33 от д-р Георгиев.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум