Забележка

The forum is in read only mode.

Аневризма

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
01 Окт 2012 20:13 - 01 Окт 2012 21:50 #1 от Sandro
Sandro COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Аневризма
Здравейте! На 42 г. съм и наскоро ми откриха аневризма, но нека ви разкажа малко по-подробно.
Живея в Италия от 4г. преди година и половина родих и от тук започват поблемите. Кръвното ми се покачи и вече съм на хапчета ПРОКАПТАН 10. Август месец направих припадък в резултат на което бях 10 дена в болница с малък кръвоизлив в мозъка които бе локализиран.След магнитния резонанс остановиха че нещо не е наред и преди седмица ми направиха сонда (прощете моята некомпетентност,но тук така се нарича това изследване) през артерията до мозъка.Казаха че имам аневризма,три опасни вени които трябва да се оперират.Моля кажете ми нещо повече за
аневризма и каква операция е по добра безкръвна или .....?Какви са последствията ако не
се оперира?
Ще ви бъда благодарен на какъвто и да е отговор! Мерси предварително!
Last edit: 01 Окт 2012 21:50 от .
  • 's Avatar
  • Посетител
01 Окт 2012 22:36 #2 от
Аневризма
Здравейте, Sandro! По това, което описвате ми се струва, че става въпрос за артерио-венозна малформация.
Преценката е много деликатна и зависи на първо място от поставянето на точна диагноза, от размера, локализацията и др.
Едва ли ще мога по интернет да Ви дам пълноценно мнение.
02 Окт 2012 18:22 #3 от Sandro
Аневризма
Много ви благодаря за отговора! Наистина става въпрос за артериално-венозна малформация (МАВ).Това го разбрах na16 март когато отидох на разговор с докторите.Та те ми казаха,че след щателен оглед на снимките от сондата се оказва че имам артериално-венозна малформация. Обясниха ми, че това е съвкупност от вени които са оплетени и че кръвта се връща в артерията и не храни мозъка. След 12 април трябва да направя първата операция (казаха че може да е една,а може и да са 7) при която ще ми вкарат катетър в артерията през врата и ще ми вкарат лепило с което да локализират вените една по една.Искам просто да разбера какъв е риска от една такава операция?Ако няма възможност да се обработят всички вени може ли с останалите да се живее нормално?Ако попадне лепило в артерията какво става?
Ужасно много се притеснявам и затова ви досаждам с тези въпроси!
P.С.малформацията е наследствена
Благодаря ви предварително!
  • 's Avatar
  • Посетител
04 Окт 2012 09:32 #4 от
Аневризма
Здравейте, съжалявам, че така ще Ви отговоря, но мисля, че това е най-правилният отговор в конкретната ситуацията. Заболяването ви определено е сериозно, но както писах - не може за толкова отговорни и детайлни неща да се дава мнение в интернет - твърде много фактори имат отношение.
Съветвам ви подробно да дискутирате с лекуващите ви лекари.
06 Окт 2012 14:38 #5 от tsetso
Аневризма
Подкрепям с две ръце! Лекуващият лекар най-добре може да Ви посъветва какво е резонното решение на проблема, особено в ситуация, която може да е животозастрашаваща.

Административен профил.
Модератори:
Създадено с Kunena форум