- Thank you received: 13
Забележка
The forum is in read only mode.
Болки в сърцето!
- Коди Мартин
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Модератор
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
22 Фев 2012 20:31 #1
от Коди Мартин
"За учения, който е живял с вярата си в силата
на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
вече всеки миг ще покори най-високия...
Коди Мартин COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Болки в сърцето!
Здравейте!
Отскоро майка ми се оплаква от силни болки в сърцето.Поразпитах я и според мен не е нито инфаркт,нито хипертония или подобна болест на сърцето,поради причината,че няма тези симптоми.
Има тахикардия.И ми стана интересно има ли нещо опасно.Възможно ли е да е на нервна основа?
Отскоро майка ми се оплаква от силни болки в сърцето.Поразпитах я и според мен не е нито инфаркт,нито хипертония или подобна болест на сърцето,поради причината,че няма тези симптоми.
Има тахикардия.И ми стана интересно има ли нещо опасно.Възможно ли е да е на нервна основа?
на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
23 Фев 2012 08:06 - 10 Окт 2012 18:16 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Отговор: Болки в сърцето!
Кои симптоми няма? Не бива така лесно да се отхвърлят сърдечно-съдови проблеми. Трябва да се консултира с кардиолог. В диференциално диагностичен план трябва да се разглеждат следните състояния:
Причини от сърдечен произход - най-често ангина пекторис
Гастро-интестинални оплаквания - най-често ГЕРБ
Болки от белодробен произход
Болки на гръдната стена
Психо-соматични - или още наричана "на нервна основа". Доста често състояние, но то трябва да се предполага в случаите, когато всички останали органични причини са изключени.
Също важно за диагностиката в кабинета на кардиолога е да разкаже подробно за типа болка, кога се появява, къде се появява, на каква основа е, подвижна ли е, влияе ли се от физическа активност или не, от стрес, придружава ли се с други оплаквания, има ли връзка с тахикардията и те така. Необходимо е да се направи един обстоен преглед и на първо време ЕКГ.
Успех! Дано съм бил полезен.
Причини от сърдечен произход - най-често ангина пекторис
Гастро-интестинални оплаквания - най-често ГЕРБ
Болки от белодробен произход
Болки на гръдната стена
Психо-соматични - или още наричана "на нервна основа". Доста често състояние, но то трябва да се предполага в случаите, когато всички останали органични причини са изключени.
Също важно за диагностиката в кабинета на кардиолога е да разкаже подробно за типа болка, кога се появява, къде се появява, на каква основа е, подвижна ли е, влияе ли се от физическа активност или не, от стрес, придружава ли се с други оплаквания, има ли връзка с тахикардията и те така. Необходимо е да се направи един обстоен преглед и на първо време ЕКГ.
Успех! Дано съм бил полезен.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Last edit: 10 Окт 2012 18:16 от tsetso.
- Коди Мартин
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Модератор
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 13
23 Фев 2012 12:03 #3
от Коди Мартин
Отговор: Болки в сърцето!
Благодаря ви.
Наистина бяхте полезен!
Наистина бяхте полезен!