Забележка

The forum is in read only mode.

Състояние след инфаркт?

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
16 Ное 2009 10:05 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Състояние след инфаркт?
Здравейте,

На 45г.съм. Преди 1г и 10мес. прекарах инфаркт. Коронарографията показа запушване на кр.съд до 50%. Назначиха ми медикаментозно лечение . В момента приемам Concor, Torvacard и аспирин. При поставянето на абоката преди коронарогрофията явно бе засегнат нерв, защото изпитах остро изтръпване на лявата ръка,което не се успокои седмица и повече след това.От тогава периодично но през целия период чувствам леко изтръпване на тази ръка, което при нейното разтриване в някой от случайте се успокоява. Тъй като при получаването на инфаркта се получи изтръпване и болка на лявата ръка и след това на гърдите искам да попитам: смятате ли ,че сегашното положение на ръката се дължи на сърдечен проблем или е свързано с някакво възпаление на нерв?
От около 6 месеца се появи един особен проблем в гърдите,който ще се опитам да обясня.Това е тежест и леко затруднение в дишането,съпроводено със заглъхване на ушите и отделянето на секрет в гърлото,който в много от случайте не мога да отделя,а се получава едно сухо изкашляне.В момента тези симптоми се проявяват преди всичко след бягане/1,5-2 км/ , което правя два пъти седмично .Проблема не е по време на натоварването ,а започва един час след това и продължава целият ден ,а дори и на следващия. Холтер изследването, което направих м.06, не показа да има отклонение в сърдечната дейност, както по време на тичането, така и през останалото време. Провел съм и два велотеста на натоварване от 175 Вата,без да покажа сърдечен проблем.Въпроса ми е:Затрудненото дишане с опити да отделя секрет от гърлото и заглъхването на ушите/поддържам кръвно 110-120/70-80/, свързани ли са със сърцето, и ако не към какъв специалист да се обърна за лечение? Благодаря предварително за отговора.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
16 Ное 2009 17:14 #2 от Здравко
Re: Състояние след инфаркт?
Здравейте,
Ако болката и изтръпването в ръката е с характера на тези, при поставяне на абоката, вероятно с течение на времето ще намалеят и изчезнат. Т.е. не са със сърдечен произход.
По отношение на оплакванията от страна на дишането - вероятно е налице частичен бронхоспазъм при натоварване - необходимо е да се проведат функционални изследвания на дишането - ВК, ФЕО1 и др. за да се каже с точност.
Създадено с Kunena форум