- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Задух и чувство че сърцето спира.
- IGNAD
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
17 Ян 2012 19:25 #1
от IGNAD
IGNAD COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Задух и чувство че сърцето спира.
От няколко дни не мога да си поема въздух... като стана и тръгна на някъде имам чувството че не дишам. като риба на сухо сам на 10 опита да си поема дълбоко въздух успявам едва 2/3 пати.постоянно охкам и пъшкам. това продължава и през нощта за което имам доста неспокоен сан. на 21 година сам висок 180 см. 90 кг. от 3 години сам с високо кръвно без да е намерена причина за повишаването на кръвното налягане. най високата стойност която е била измервана е 200/100. По време на тия (кризи) не знам вече как да го нарека защото продължава с часове та и по цели дни нормите на кръвното налягане не са по високи от 130/90 пулс 65. при дълбоко издишване (което не се случва доста често) имам чувството че по ръцете ме полазват мравки или нещо като леки боцкания от лактите надолу. Ходил сам при мн. лекари и всички казват 4е сам добре че имам здраво сърце а то всъщност не е така. Моля ви за вашето мнение... ОТЧАЕН САМ.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
17 Ян 2012 20:26 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Отговор: Задух и чувство че сърцето спира.
Приятел, сигурно си го чувал преди, но е добре да се консултираш с психиатър. Знам, че може да ти звучи странно, нелепо и дори обидно, но част от тези оплаквания се свързват с паническо разстройство и дори и малък шанс да има да страдаш от такова, трябва да се консултираш при първа възможност.
Успех!
Успех!
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: IGNAD
- д-р Георгиев
-
- Посетител
18 Ян 2012 10:55 #3
от д-р Георгиев
Здравейте, няма как да не се съглася, че консултация с психиатър е препоръчителна, при положение, че са отхвърлени други диагнози. Ако се касае за панически пристъпи, проблемът е лесно решим, поне в началото.
Наскоро да сте имали страх да излизате навън, да избягвате срещи с други хора поради своите оплаквания?
Наскоро да сте имали страх да излизате навън, да избягвате срещи с други хора поради своите оплаквания?
- IGNAD
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
18 Ян 2012 20:32 #4
от IGNAD
Да последно време нямам желание да излезна дори до магазина защото знам че ще ми стане лошо... добре тоя психиатър с какво може да ми помогне освен да ми изпише антидепресанти които трябва да ги пия цял живот което си е малко стряскащо,
- д-р Георгиев
-
- Посетител
18 Ян 2012 21:38 #5
от д-р Георгиев
Най-важното е да се отхвърли соматично заболяване, което ще направи психиатъра на първо време. След това ще Ви консултира и лекува по Ваше желание естествено.
Паническото разстройство и паническите атаки се овладяват лесно с новите медикаменти, но т.нар. агорафобия (избягване на открити пространства, обществени места, социални контакти) е нещо дълготрайно и резистентно на лечение, което влошава до голяма степен качеството на живот, работата и взаимоотношенията с други хора на засегнатите.
Може да прочетете за този проблем в Интернет, но Ви уверявам, че паническото разстройство трябва да се открива навреме и лекува.
Ако и това не Ви е убедило да посетите психиатър, не знам - но дори само да пробвате, не виждам какво ще загубите.
Паническото разстройство и паническите атаки се овладяват лесно с новите медикаменти, но т.нар. агорафобия (избягване на открити пространства, обществени места, социални контакти) е нещо дълготрайно и резистентно на лечение, което влошава до голяма степен качеството на живот, работата и взаимоотношенията с други хора на засегнатите.
Може да прочетете за този проблем в Интернет, но Ви уверявам, че паническото разстройство трябва да се открива навреме и лекува.
Ако и това не Ви е убедило да посетите психиатър, не знам - но дори само да пробвате, не виждам какво ще загубите.
Модератори: д-р Георгиев