Забележка

The forum is in read only mode.

ваксина

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
15 Окт 2011 19:19 #1 от примо
примо COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED ваксина
Дядо ми ена 75г. страдаот ИБС стабилна стенокардия с запушване на две артерй 85% и препоръка за операция. Въпроса ми е трябва .ли да се ваксинира противо грипно и с каква ваксина?
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
15 Окт 2011 20:30 - 15 Окт 2011 20:32 #2 от Vasilec
Отговор: ваксина
Здравейте,
Противопоказанията за прилагане на противогрипна ваксина са:
  • Свръхчувствителност към активните съставки или към някое от помощните вещества във ваксината, към яйца, пилешки протеини, неомицин, формалдехид и октоксинол
  • Висока температура и остри инфекции. Имунизацията трябва да бъде отложена при пациенти с фебрилно заболяване или остра инфекция.
Специфични показания:
  • Възраст над 65 год., а именно на тази възраст ползите надхвърлят многократно рисковете.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
Last edit: 15 Окт 2011 20:32 от Vasilec.
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
15 Окт 2011 21:21 #3 от tsetso
Съгласен съм с Василец. Моят личен опит е с Инфлувак и Ваксигрип. Досега не съм се сблъсквал със странични ефекти.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
16 Окт 2011 07:05 - 16 Окт 2011 12:23 #4 от д-р Георгиев
Така е, но е задължително да се консултирате и с личния лекар, който трябва да оцени състоянието на Вашия дядо и евентуално да му постави ваксината. Трябва да се внимава за наличието на остри фебрилни състояния и инфекции.
Last edit: 16 Окт 2011 12:23 от tsetso.
  • Гошо
  • Гошо's Avatar
  • Посетител
26 Окт 2011 12:24 #5 от Гошо
не се занимавай с ваксини!
  • Алекс
  • Алекс's Avatar
  • Посетител
21 Ное 2011 16:46 #6 от Алекс
Чувам добри думи за "ВАКСИГРИП (VAXIGRIP) ЗА ВЪЗРАСТНИ", но намерих и доста противопоказания:

Свръхчувствителност към активните съставки, към някое от помощните вещества във ваксината, към яйца, пилешки протеини, неомицин, формалдехид и октоксинол 9. Имунизацията трябва да бъде отложена при пациенти с фебрилно заболяване или остра инфекция.

Нежелани реакции от проведени клинични изпитвания:

Чести (> 1/100; <1/10): Местни реакции: зачервяване, подуване, божа, кръвонасядане, инфилтрат

Системни реакции: повишена температура, неразположение, втрисане, уморяемост, главоболие, изпотяване, миалгия, артралгия. Тези реакции обикновено изчезват за 1-2 дни без лечение.

От постмаркетинговите наблюдения се съобщава за следните допълнителни нежелани реакции:

He-често срещани (>1/1,000; <1/100): генерализирани кожни реакции, включително пруритус, уртикария или неспецифичен обрив.

Редки (>1/10,000; <1/1,000): Невралгия, парестезия, конвулсии, преходна тромбоцитопения.

Алергични реакции:

- водещи до шок в редки случаи ангиоедем в много редки случаи

Много редки (<1/10,000): Васкулит с преходно засягане на бъбреците.Неврологични нарушения като енцефаломиелит, неврит и синдром на Guillain-Barre.

Още за: ВАКСИГРИП ЗА ВЪЗРАСТНИ (VAXIGRIP), цена и информация
от framar.bg

Така че човек сам трябва да прецени.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум