Забележка

The forum is in read only mode.

Сърцебиене

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
15 Сеп 2012 22:47 #21 от Erika78
Сърцебиене
Започнах лечение ,но след всичко което прочетох за танзолита си мисля че ако миго бяха открили преди15г.нямаше да ги имам всички тези проблеми.Боледувам много рядко ако не броим конкора който вземам но с едната сливица винаги съм имала проблем.Аз съм си мислила чи в сливицата ми влиза храна и усещането е за чуждо тяло .А то било бактерии вътре в сливицата тия бактерии с кръвта се разнасят по цялото тяло и оттам всички проблеми с сърцето костите ставите умората лошия дъх в устата ......и т.н.Ще ги махна твърдо съм решила но трябва да намеря добри специалисти като др Бачийски Ако някой има като моите оплаквания нека си изследва сливиците само с кръв и уринна не става.Мойте бяха 6+така викаше др Вангелова първа поликлиника гр.Хасково нищо ти няма на сливиците толкова си млада какви са тези болки в костите и ставите и все се оплакваш че си уморена ами много работиш какво е това по 10часа на ден ще си почиваш повече и ще видиш че ще се оправиш да но бактериите с почивка не се лекуват така ще и кажа като ида в кабинета омръзнами да слушам нищо ти няма.
15 Сеп 2012 23:21 #22 от Erika78
Отговор: Сърцебиене
На 34г съм в момента първото ми дете родих на 20 с много тежка бременост на два пъти бях на косъм от смърта с 220удара в минута на 70км бях от болницата докато стигна от вкъщи до болницата в Смолян зрението ми изчезна но си чувах лекарите викаха бързо бързо дайте количка та тя няма кръвно и после незнам видях се на едно легло лекаря ми каза какво направи неможах да отговоря-вече си добре и бебето е добре от днес ще си носиш тези хапчета и при нуждаще вземаш по едно бяха верапамил 40мг.Итака се започнаха мъките.Десет години без решение на проблема сърцебиене бях бременна за второ още по тежка бременост редувах бърза помощ и 3то вътрешно в Хасково но поне болницата ми е на близо и когато съм се обажда на бърза помощ винаги са идвали .Хиляди благодарности на всички лекари които миса спасявали живота и в Смолян и в Хасково имам две прекрасни деца една дъщеря и син на 4години.
16 Сеп 2012 20:59 - 16 Сеп 2012 21:01 #23 от Erika78
От личен опит знам,че когато прекъсвам хапчетата имам повече бодежи и получавам пак сърцебиене.През месец април-май 2011г много започнаха да ме болят костите иставите и понеже лекарите не ми обърнаха внимание на оплакванията аз сама си помислих че всичко идва от конкора.Понеже знаех че изведнъж не мога да го спра започнах през ден уви не стана проблемите се върнаха.Направих втори опит този път единия ден вземам 2,5мг другия половината на 2,5мг.Накрая установиих че най добрия вариант е да си спазвам дозата от 2,5мг на ден. Сега когато разбрах че проблема идва от хроничния танзолит ще отсраня сливиците в някоя клиника и след това ще се консолтирам с кардиолог дали мога даги спра.
Last edit: 16 Сеп 2012 21:01 от Erika78. Причина: грешка
06 Окт 2012 14:46 #24 от tsetso
Да, съвременните схващания са, че всяко огнище на възпаление трябва да се ерадикира за по-добри резултати от лечението. Това обаче, което ме обезпокои от този и предния пост (може би в някоя друга тема) е комбинацията на сърдечно-съдовите оплаквания и ставните болки. Може би състоянията имат връзка и е добре да се консултирате и с ревматолог. Доколкото разбрах сте на около 32 годишна възраст, така ли?

Административен профил.
27 Окт 2012 14:33 #25 от Erika78
На 34г съм никога не съм ходила на ревматолог . Др Бачийски ми обясни, че всички проблеми ми идват от сливиците.За това минах през дълъг курс на лечение първо бях на орафор хапчета за гърло нищо после антибиотик аугметин болките в лявата сливица продължаваха после физиотерапия с хомеопатия слаб ефект.Накрая отидох в Пловдив в клиника Каспела оперира ми сливиците доц.Дойков днес ми е 9 ден.Преди операцията ме прегледа кардиолог и каза след операцията да заменя конкора с ритмонорм да ги вземам сутрин и вечер по 150мг.Каква е разликата между двете лекарства.Искам да стане чудо и да се излекувам от това сърцебиене и да водя един нормален живот но невярвам.
  • Д-р Кабакчиева
  • Д-р Кабакчиева's Avatar
  • Посетител
29 Окт 2012 00:03 #26 от Д-р Кабакчиева
Здравейте! Провеждали ли сте някога консултация с ендокринолог? Понякога едно персистиращо сърцебиене може да се дължи на хиперфункция на щитовидната жлеза. Не останах със съвсем ясна представа за оплакванията Ви от написаното досега, но не пречи да направите едно скринингово изследване на TSH в лаборатория сутрин на гладно и преди да сте пили кафе. Добре е да се отхвърли това като причина!
Успех и очакваме Вашия отговор с бъдещето развитие на оплаквания Ви!
19 Ное 2012 22:30 #27 от Erika78
Щитовидната жлеза съм я изследвала много пъти. Последния път беше в Пловдив болница Св. Георги при проф.Кръстьо Павлов-ендокринолог.Каза ми ,че с жлезата всичко е наред и да търся другаде причината.Моля някой да ми отговори каква е разликата между конкора и ритмонорма. Защото както вече обясних кардиолога който ме прегледа преди операцията на сливиците ми каза след операцията да спра конкора и да мина на ритмонорм по 150мг сутрин и 150мг вечер.Още в първия ден след операцията започнах ритмонорм на 9 ден събота срещу неделя вечерта усетих че нещо не е наред реших да си премеря кръвното беше 90 на130 и пулс 85 никога горната граница не ми е минавала 117 казах си най добре да си лягам въпреки ,че усещах че вътрешно нещо не е наред.Уви когато легнахах стана по зле усетих нещо в ушите не е наред.До 12ч.презноща се въртях и положението ставаше все по зле накрая реших да си направя един ментов чай изпих го опитах се пак да сложа глава на възглавницата не може когато съм седнала е подобре от колкото легнала, казах си няма да лягам ще стоя седнала.Следмалко обаче започна да ме стяга нещо в гръдната област и имах чуството че ще пукна реших пак да си измеря кръвното-беше100 на 155 пулс95 помислих си има грешка и го включих още един път но уви батериите свършиха.Към 2ч. през ноща вече ми беше много зле реших да ида до дежурния лекар обясних всичко че ми са сменени хапчетата и ми е много зле каза ела в другия кабинет където е бърза помощ направихами кардиограма която показа че пулса е 85 и миказаха нищо ти няма.На въпроса не могали да се посъветвам с кардиолог за да спра ритмонорма и да си пия конкора ми отговориха момиче и двете лекарства имат едно и също деиствие ще си пиеш ритмонорма и си вземи от нощна аптека нещо за нервите.Излезнах и споделих с мъжъми че дори не ми измериха кръвното дадохами си кардиограмата но и там нямаше стойности на кръвното.ПРибрах ме се седнах и зачаках да стане сутрин за да мога да се обадя на др. Делчева-кардиолог която е запозната с моето заболяване.Към 6 и 45 сутринта вече едва стоях имах чувство че ще ми се пръсне главата ушите ми бучаха неиздържах и набрах телефона лекарката ми вдигна телефона извинихсе за обаждането и обясних проблема тя отвърна ядосано защо ритмонорм и затвори.В бърза помощ ме отрязаха др.Делчева ме отряза на своя глава реших да стана и да пия конкора старата си доза.Два часа след това усетих че почна да ми олеква на всякъде.Сега си ги пия всеки ден по 2,5мг и се чувствам много добре.
  • Д-р Кабакчиева
  • Д-р Кабакчиева's Avatar
  • Посетител
20 Ное 2012 15:27 - 20 Ное 2012 15:30 #28 от Д-р Кабакчиева
Сърцебиене
Здравейте!
Ритмонорм и Конкор са два различни класа медикаменти с различни механизми на действие, с различни показания за приложение. Ритмонорм е антиаритмичен препарат, а Конкор спада към групата на бета- блокерите, които са показани при различни кардиологични заболявания, вкл и като антиаритмици. Желателно е да се консултирате с кардиолога, който ви е предписал това лечение. Терапията се определя на база задълбочена анамнеза, преглед с кардиограма.
Успех!
Last edit: 20 Ное 2012 15:30 от Д-р Кабакчиева.
Създадено с Kunena форум