- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Сърдечна недостатъчност - 3та степен
- gasdga
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
08 Мар 2011 13:04 #1
от gasdga
gasdga COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Сърдечна недостатъчност - 3та степен
Здравейте,
На мъжът ми му е поставяна диагноза сърдечна недостатъчност 3та степен и един куп лекарства? Той е на 55 години и страда от високо кръвно от близо вече 15 години. Интересувам се дали е препоръчителна физическата дейност, доколкото е възможна тя, включително секс?
На мъжът ми му е поставяна диагноза сърдечна недостатъчност 3та степен и един куп лекарства? Той е на 55 години и страда от високо кръвно от близо вече 15 години. Интересувам се дали е препоръчителна физическата дейност, доколкото е възможна тя, включително секс?
- д-р Георгиев
-
- Посетител
09 Мар 2011 08:26 #2
от д-р Георгиев
Re: Сърдечна недостатъчност - 3та степен
При тази степен обичайно пациентът е в тежко състояние – постоянен задух , цианоза, черния дроб е твърд, увеличен и болезнен, болния заема принудително положение и асцит. Не се препоръчва кинезитерапия.
- Petar
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
03 Окт 2011 16:35 #3
от Petar
Мисля, че той дори е препоръчителен - за разтоварване на напрежението (разбира се не много Бурен).
Re: Сърдечна недостатъчност - 3та степен
Мисля, че той дори е препоръчителен - за разтоварване на напрежението (разбира се не много Бурен).
- Д-р Тонев
-
- Посетител
09 Ное 2011 13:12 #4
от Д-р Тонев
Отговор: Re: Сърдечна недостатъчност - 3та степен
При сърдечна недостатъчност III степен са на лице едновременно на лявокамерна и дяснокамерна сърдечна недостатъчност с асцит, чернодробна цироза, отоци, дихателна недостатъчност, цианоза по видимите лигавици. Болестното състояние при III степен на сърдечната недостатъчност не се поддава на лечение, но при правелен двигателен режим би могло да се повлиае положително върху състоянието на пациента.
Модератори: д-р Георгиев