- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Сърдечен проблем?
- chris
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
10 Ян 2017 21:05 #1
от chris
chris COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Сърдечен проблем?
Здравейте, бихте ли ми разяснили какво означава диспластична митрална клапа на сърцето?
Това същото ли е като пролапс на митрална клапа?
Благодаря
Това същото ли е като пролапс на митрална клапа?
Благодаря
- tsetso
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Админ
11 Ян 2017 22:37 #2
от tsetso
Административен профил.
Сърдечен проблем?
Означава обикновено дефект на митралната клапа по рождение, може да е причина за сърдечен порок като пролапс на клапата.
Административен профил.
- Маринела
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
11 Окт 2019 13:22 #3
от Маринела
Сърдечен проблем?
Здравейте, касае се за пациентка на 66 години. Има поставен електрокардиостимулатор в рецим VVIR. Окончателната диагноза при последното постъпване в болнично заведение- 1) застойна сърдечна недостатъчност III ФК; 2) дилатативна кардиомиопатия; 3) митрална инсуфиенция II +степен; 4) трикуспидална инсуфиенция II степен; 5) 50% стеноза в проксимален сегмент на доминанта RCA; 6) рецидивираща надкамерна тахикардия. Като придружаващи заболявания е отбелязано Еутиреоидна нодозна струма.
Терапията, която е назначена е: Беталок Зок 50 мг; Корлентор 5 мг; Еликвис 5 мг; Фуранрил 40 мг.
Действа ли се адекватно за жената, може ли да се направи още нещо за подобрение на състоянието. Някои лекарства са съобразени с това, че е с ниско кръвно налягане. Ако са нужни допълнителни резултати мога да предоставя. Има направена коронарография, изследване с холтер.
Изследвания от ехокардиография: Аортен корен: Възходяща аорта-28 мм. Ляво предсърдие: ЛП диаметър-38/51/37 мм. Митрална клапа: МИ 2+ ст, два централни джета. Лява камера:ЛК ТДР-48 мм; ЗСЛК-11мм; МКП-11мм; ЛК ТДО – 111ml; ЛК ТСО-81 ml; ФИ_Тейхолц-25.3 %; ФС-12.5%: ФИ_Симпсън-27%: ЛК Маса-194 g; Кинетика:Дифузна хипокинезия. Дясно предсърдие: ДП диаметър- 50/35 mm. Трикуспидална клапа: ТИ 2 ст., БА 38 mmHg. ДК диаметър 28 мм. Заключение: Умерено увеличен краен диастоличен обем на лява камера. Дифузна хипокинезия. Изразена систолна дисфункция на ЛК. Умерена към високостепенна МИ.
При направена графия на бял дроб: без инфилтративни или циркулаторни нарушения.
При проведена СКАГ се установи несинификантна стеноза на доминантнаRCA и от ЛВГ се потвърди дилатативна кардиомиопатия.
Благодаря!
Терапията, която е назначена е: Беталок Зок 50 мг; Корлентор 5 мг; Еликвис 5 мг; Фуранрил 40 мг.
Действа ли се адекватно за жената, може ли да се направи още нещо за подобрение на състоянието. Някои лекарства са съобразени с това, че е с ниско кръвно налягане. Ако са нужни допълнителни резултати мога да предоставя. Има направена коронарография, изследване с холтер.
Изследвания от ехокардиография: Аортен корен: Възходяща аорта-28 мм. Ляво предсърдие: ЛП диаметър-38/51/37 мм. Митрална клапа: МИ 2+ ст, два централни джета. Лява камера:ЛК ТДР-48 мм; ЗСЛК-11мм; МКП-11мм; ЛК ТДО – 111ml; ЛК ТСО-81 ml; ФИ_Тейхолц-25.3 %; ФС-12.5%: ФИ_Симпсън-27%: ЛК Маса-194 g; Кинетика:Дифузна хипокинезия. Дясно предсърдие: ДП диаметър- 50/35 mm. Трикуспидална клапа: ТИ 2 ст., БА 38 mmHg. ДК диаметър 28 мм. Заключение: Умерено увеличен краен диастоличен обем на лява камера. Дифузна хипокинезия. Изразена систолна дисфункция на ЛК. Умерена към високостепенна МИ.
При направена графия на бял дроб: без инфилтративни или циркулаторни нарушения.
При проведена СКАГ се установи несинификантна стеноза на доминантнаRCA и от ЛВГ се потвърди дилатативна кардиомиопатия.
Благодаря!