Забележка

The forum is in read only mode.

Неуточнена диагноза и с топче в гърлото

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
06 Авг 2012 17:04 #1 от февруари
февруари COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Неуточнена диагноза и с топче в гърлото
Здравейте,
за пръв път пиша тук.Казвам се Елица на 19 години от софия.
Проблема ми е следият.Преди няколко седмици се разболях.Една сутрин се събудих с топче в гърлото.Веднага отидох на преглед при личния си лекар (3-та градска болница) той ми каза,че имам нещо като пъпчици,грипа бил такъв и ми предписа антибиотик (Форцид Солутаб).Вечерта ми беше трудно да дишам и отидох до ИСУЛ на уши,нос и гърло.От там ми казаха да си пия антибиотика и щяло да м и мине.Е така и направих.Но след време се появиха много от нежеланиете реакции и го спрях.
Вчера сутринта се събудих със същото топчев гърлото пих противо алергично (хисал) и ме успокои малко.Преди около час се върнах от изул... но този път ми казаха,че гърлото ми е напълно здраво,гласните връзки са ми чисти,всичко било наред. Казаха ми да си направя консултация с ендокринолог и алерголок.Може ли да имам проблем със 6титовидната жлеза?Опасно ли е? Утре ми се налага да замина и ще се върна на 2-ри.Може ли да ми стане нещо токато съм там??? Адски съм притеснена,моля ви,някой да ми отговори ;( благодаря предварително! :(

Зайче, байче.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
07 Авг 2012 09:23 #2 от Vasilec
Неуточнена диагноза и с топче в гърлото
За мен малко вероятно е да е проблем с щитовидната жлеза, поне по оскъдната информация, която давате. За ваше успокоение може да отидете на ендокринолог. Но ако беше щит. жлеза, проблемите щяха да имат по-голяма давност. По-скоро се касае за алергична реакция, но пък тогава специалистът по УНГ щеше да разпознае оток. По-добре се консултирайте с алерголог.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
Създадено с Kunena форум