Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по инфекциозни болести и паразитози
- Въшки в косите на детето ми !
Въшки в косите на детето ми !
- Обезпокоена майка
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
19 Ное 2011 22:45 #1
от Обезпокоена майка
Обезпокоена майка COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Въшки в косите на детето ми !
Дъщеря ми е на 5 годинки. Посещава елитна детска градина /в центъра на София/ и за трети път тази година се връща с въшки в къщи. Имахме и родителска среща по този въпрос, но без резултат. В 21 век, в европейска държава, подобно нещо е абсурдно и ужасяващо! Помогнете да се справя с проблема.
Въпросът ми е мога ли да ползвам някакъв препарат, който да я предпазва от по нататъшно заразяване - нещо като превантивни мерки.
Въпросът ми е мога ли да ползвам някакъв препарат, който да я предпазва от по нататъшно заразяване - нещо като превантивни мерки.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
20 Ное 2011 08:31 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Отговор: Въшки в косите на детето ми !
За съжаление не знам дали е измислен подобен препарат за профилактика, а и не да бъде измислен в бъдеще. Все пак дългосрочната употреба на инсектициди и репеленти върху косата (скалпа) на детето няма да е най-удачния вариант за кожата на скалпа.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
20 Ное 2011 08:35 #3
от Petyr
Горд студент по медицина.
Отговор: Въшки в косите на детето ми !
Да, така е голям бич са за малките пакостници, особено при дълги и гъсти кости. Все пак може да предотвратите въшките като посъветвате вашата дъщеричка да избягва следните действия:
- Заразяването с въшки става при тесен контакт между децата,
- при ползването на общи гребени, хавлии, принадлежности за коса,
- при спане близо един до друг
- или употребата на обща възглавница.
Горд студент по медицина.