- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по инфекциозни болести и паразитози
- Ваксини - за или против?
Ваксини - за или против?
- Ivancho
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
09 Окт 2011 09:04 #1
от Ivancho
Ivancho COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Ваксини - за или против?
Какво ще кажете доколко вредят ваксините и доколко са от полза? Аз лично недоумявам как има хора, които смятат, че не трябва да ваксинират децата си. Все пак риска хиляди път по-голяма да се разболее. Да вземем например полиомиелита - едно тежко заболяване, което почти е изчезнало по нашите географски ширини.
- Винетъ
-
- Посетител
09 Окт 2011 20:38 #2
от Винетъ
Отговор: Ваксини - за или против?
Зависи кои ваксини, задължителните имунизации несъмнено трябва да се правят, ама останалата част - според риска от заразяване. Примерно тези грипните не съм им голяма фенка.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
13 Окт 2011 13:26 #3
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Да, по повод на темата искам и аз да споделя своето мнение: Наскоро попаднах и аз из разни здравни форуми и гледам 3 теми от по стотина страници, изпълнени с мнения на родители от сорта на "Ваксините са отровни, защото съдържали живак, фенол, алуминий...", "Ваксинирането е част от огромен световен заговор", "Ваксините отслабват имунитета", "Ваксинирането трябва да е незадължително, защото ваксините вече са станали излишни". Това последното беше лансирано от жена, която още твърдеше, че няма как да се зарази с тетанус, защото тази бактерия била анаеробна, пък в нейния организъм условия за анаеробна среда нямало. Няма да коментирам. Същата се нахвърли последователно на лекар и на стоматолог, които защитаваха ваксините, с немного ласкави епитети.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
- tsetso
-
- Посетител
07 Ное 2011 21:27 #4
от tsetso
Винаги има риск. Има риск и да излезеш на улицата - може да те сгази кола. Само че това с ваксините е премерен риск (за разлика от това да стъпиш на улицата, било то на пешеходна пътека
). Винаги могат да се появят отклонение. Може да се появят и при употреба на аспирин. Няма панацея.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
26 Ное 2011 18:07 #5
от Vasilec
Sport Medicine
В този ред на мисли ето нещо от един така любим мой сайт
)
Да си призная не знам кой е авторът, но има голяма доза истина
Да си призная не знам кой е авторът, но има голяма доза истина
Sport Medicine
- pun4o
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
08 Фев 2014 13:50 #6
от pun4o
В такъв случай имам нужда от съвет - момиченцето ни е на 3 месеца и предстои петвалентната ваксина. Последно време се появиха няколко случая на починали деца след тази ваксина - дали ваксината има нещо общо никой никога няма да разбере. Аз искам да си ваксинирам детето, но честно казано ме страх и то много. Чудя се дали да не направим ПКК и CRP анализ непосредствено преди ваксинирането? Другият вариант остава да съм от малкото, на които децата ще бъдат обречени да се асоциализират заради задължителната ваксинация и санкциите които следват за мен и детето.