- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Амниоцентеза
- Tania_D
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
19 Ное 2015 17:23 #1
от Tania_D
Tania_D COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Амниоцентеза
Здравейте, искам да попитам дали някой е запознат с амниоцентезата. Аз четох, че е опасна и може да се предизвика спонтанен аборт, а и че е болезнена. Задължителна ли е за жените над 35 г.?
- dess_91
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Thank you received: 1
04 Дек 2015 13:50 #2
от dess_91
Амниоцентеза
Няма кой да те задължи да направиш амниоцентеза. Аз съм на 24, но имах проблемна бременност и на феталната много ме стреснаха. Но заради отлепване на плаценттата вляво беше абсурд да си направя каквато и да подобна процедура, камо ли че лежах 5 месеца за задължане. Тогава си направих генетичен тест директно, без БХС, без инвазивни процедури и каквото и да е друго. Беше отрицателен и сега съм горда мама на едно красиво и здраво 3-месечно момиченце. Успех и не се доверявай на никой без да имаш второ, трето, дори и осмо мнение. Все пак говорим за детенце.
COM_KUNENA_THANKYOU: Tania_D
- DidiK
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
04 Дек 2015 14:08 #3
от DidiK
Амниоцентеза
Охххх момичета аз с първата си бременност правих амниоцентеза, защото излязох рискова за Даун. Сега пак съм бременна и отново имам проблемен биохимичен скрининг. Може ли да ми кажете малко повече за тези неинвазивни процедури??? кога се правят и има ли рискове.....
- tsetso
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- Админ
06 Дек 2015 17:36 #4
от tsetso
Административен профил.
Амниоцентеза
Тъй като има много писано по въпроса, поствам първата надеждна информация, която ми попадна. В опитни ръце рискът е минимален:
Административен профил.
COM_KUNENA_THANKYOU: Tania_D
- Tania_D
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
08 Дек 2015 15:57 #5
от Tania_D
Амниоцентеза
Благодаря много за информацията!! Съгласна съм, че може би ако се извърши от опитен специалист вероятността за проблеми е по-малка. Но честно казано аз забременях доста трудно и като чуя "риск" просто не мога да си помисля, че ще го поема доброволно. Мисля, че и аз ще се насоча към тези генетични тестове. Ако някои има опит, нека сподели.
- GeNiKy
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
21 Ян 2016 17:25 #6
от GeNiKy
Амниоцентеза
Да, амниоцентезата е силно инвазивна и рискова процедура. Тя не е задължително изследване и според мен трябва да се извърши само в най-, най-краен случай. Има различни безопасни изследвания, които може да се направят преди това. Повечето жени правят биохимичен скрининг, обаче той дава резултат само под формата на риск. Значително по-точни са генетичните тестове, за които пак се дава само кръв, но дават точен резултат.
- Georgieva
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
02 Фев 2016 14:37 #7
от Georgieva
Амниоцентеза
Здравейте,
Виждам, че много момичета се интересуват от алтернативите на амниоцентезата и реших да споделя своето мнение и опит. Когато чух за пръв път думата „амниоцентеза“ бях на 31 години. След лош резултат от биохимичен скрининг за синдром на Даун казаха, че трябва да направя тази процедура, за да се отхвърли или потвърди резултата. Първоначалната ми реакция беше положителна, защото бях много притеснена, но впоследствие като разбрах за рисковете от аборт се отказах. Това за мен беше избор между риска и притеснението, не мисля че имаше правилно решение. И все пак, избрах притеснението – последва една бременност, през която постоянно ме обземаше чувство на страх. Опитвах се максимално да приема ситуацията и да запазя спокойствие, но на моменти просто не успявах…За щастие в крайна сметка родих напълно здраво детенце. След три години братовчедка ми, която също беше бременна след 30 годишна възраст директно прави въпросния генетичен пренатест в десета седмица…Резултатите и излязоха за нула време и тя изкара една безгрижна бременност. Хем истински се радвах за нея, хем много ме хвана яд, че по мое време нямаше такива тестове. За това моя съвет е информирайте се и се възползвайте се от възможностите които имате!!!
Виждам, че много момичета се интересуват от алтернативите на амниоцентезата и реших да споделя своето мнение и опит. Когато чух за пръв път думата „амниоцентеза“ бях на 31 години. След лош резултат от биохимичен скрининг за синдром на Даун казаха, че трябва да направя тази процедура, за да се отхвърли или потвърди резултата. Първоначалната ми реакция беше положителна, защото бях много притеснена, но впоследствие като разбрах за рисковете от аборт се отказах. Това за мен беше избор между риска и притеснението, не мисля че имаше правилно решение. И все пак, избрах притеснението – последва една бременност, през която постоянно ме обземаше чувство на страх. Опитвах се максимално да приема ситуацията и да запазя спокойствие, но на моменти просто не успявах…За щастие в крайна сметка родих напълно здраво детенце. След три години братовчедка ми, която също беше бременна след 30 годишна възраст директно прави въпросния генетичен пренатест в десета седмица…Резултатите и излязоха за нула време и тя изкара една безгрижна бременност. Хем истински се радвах за нея, хем много ме хвана яд, че по мое време нямаше такива тестове. За това моя съвет е информирайте се и се възползвайте се от възможностите които имате!!!