Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по гинекология
- въпроси - двурога матка, човешки папилома вирус...
въпроси - двурога матка, човешки папилома вирус...
- мимилита
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
28 Ное 2012 23:37 - 29 Ное 2012 12:34 #1
от мимилита
мимилита COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED въпроси - двурога матка, човешки папилома вирус...
Здравейте , дано не прозвучи нахално ,но отново ще се възползвам от вашата компетентност като Ви моля да ми отговорите на въпроси от две различни теми .За мое улеснение ще номерирам
1. Какви рискове носи двурогата матка относно заболявания на половата система ?Има ли по висок риск за туморни образувания при жени родени с тази аномалия ? Трябва ли да се предупреди гинеколога при профилактичен преглед или това няма нищо общо с вземане на цитонамазка и преглед ?
2. Може ли да се излекува или самоизлекува организъм заразен с ЧПВ ? Ако човек е имал преди 20 години ЧПВ (без да знае ),може ли той да се прояви сега ... децата му (родени след това )също ли ще са носители на ЧВП ? Може ли жена заразена с ЧПВ да има цитонамаска I или II група ?
3. Може ли да се хванат гъбички от басейна с минерална вода примерно ?
Много станаха въпросите ми , но се надявам на вашата любезност да ми отговорите ,за което предварително ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ !!!
1. Какви рискове носи двурогата матка относно заболявания на половата система ?Има ли по висок риск за туморни образувания при жени родени с тази аномалия ? Трябва ли да се предупреди гинеколога при профилактичен преглед или това няма нищо общо с вземане на цитонамазка и преглед ?
2. Може ли да се излекува или самоизлекува организъм заразен с ЧПВ ? Ако човек е имал преди 20 години ЧПВ (без да знае ),може ли той да се прояви сега ... децата му (родени след това )също ли ще са носители на ЧВП ? Може ли жена заразена с ЧПВ да има цитонамаска I или II група ?
3. Може ли да се хванат гъбички от басейна с минерална вода примерно ?
Много станаха въпросите ми , но се надявам на вашата любезност да ми отговорите ,за което предварително ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ !!!
Last edit: 29 Ное 2012 12:34 от мимилита.
- мимилита
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
29 Ное 2012 12:38 #2
от мимилита
Благодаря за редакцията и коригирането в заглавието , ще чакам отговори
.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
29 Ное 2012 21:21 #3
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
1. Така, по първа точка в класическия случай на двурога матка - маточните тела са две, но имат обща шийка. Тази аномалия може да е причина за спонтанни аборти и преждевременни раждания. Това налага оперативна реконструкция на матката, наречена метропластика. Естествено, че е добре да се съобщи на гинеколога, няма какво да криете.
2. Човешкият папилома вирус не може да бъде излекувам. С ваксина се профилактира преди вграждането на вируса в клетката.
3. По-скоро пониженият имунитет може да докара. Теоретично е възможно...
2. Човешкият папилома вирус не може да бъде излекувам. С ваксина се профилактира преди вграждането на вируса в клетката.
3. По-скоро пониженият имунитет може да докара. Теоретично е възможно...
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
COM_KUNENA_THANKYOU: мимилита
- мимилита
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
29 Ное 2012 23:25 #4
от мимилита
Благодаря ви за отговора , но бихте ли ми отговорили все пак и на въпроса жените с двурога матка имат ли по висок риск за туморни образувания ... или това няма никакво значение ?
Ако една жена е имала преди години ЧПВ предава ли вируса и на децата си родени след това и може ли жена заразена с ЧПВ да има цитонамаска I или II група ?
П.П. не знам дали съм била заразена някога въобще , но като ученичка( преди 20 г ) може би съм имала брадавици които са минали от самосебе си ... след това цитонамазката е била 1 група по късно втора и така ...
Ако една жена е имала преди години ЧПВ предава ли вируса и на децата си родени след това и може ли жена заразена с ЧПВ да има цитонамаска I или II група ?
П.П. не знам дали съм била заразена някога въобще , но като ученичка( преди 20 г ) може би съм имала брадавици които са минали от самосебе си ... след това цитонамазката е била 1 група по късно втора и така ...
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
30 Ное 2012 13:24 #5
от Vasilec
Sport Medicine
Може естествено, не знам какво гласеше статистиката, но голяма част от жените са инфектирани с ЧПВ - не всички имат дисплазия или рак на шийката. Въпросът е, че увеличава риска от тях, но не ги причинява директно, така че по-голямата част от жените с hpv ще са предимно с II група цитонамазка по ПАП, но не ме разбирайте погрешно няма абсолютна корелация между ПАП и инфекцията с hpv. Затова се ходи на гинеколог веднъж годишно и затова се лекуват граничните, съмнителните резултати.
Sport Medicine
COM_KUNENA_THANKYOU: мимилита