- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по гинекология
- Наследствено ли е предаването на рака на маточната
Наследствено ли е предаването на рака на маточната
- Mimi72
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
20 Мар 2012 08:21 #1
от Mimi72
Mimi72 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Наследствено ли е предаването на рака на маточната
Добър ден!
Искам да попитам нещо за което много се притеснявам!Преди 3 месеца оперираха сестра ми от Рак на маточната шийка,лекуващият и лекар ми каза да отида и аз на прегледче при него,защото това било наследственно.Истина ли е това?Притеснявам се доста.От близо 3 месеца месечният ми цикъл си овеличи продължителноста от 5 на 7 дни,като последните три-четири дни е с много слабо течение и е кафеникаво на цвят.А от близо месец имам тапа болка когато имам полов контакт.Има ли причина за моите притеснения?
Благодаря Ви предварително за отделеното време!
Искам да попитам нещо за което много се притеснявам!Преди 3 месеца оперираха сестра ми от Рак на маточната шийка,лекуващият и лекар ми каза да отида и аз на прегледче при него,защото това било наследственно.Истина ли е това?Притеснявам се доста.От близо 3 месеца месечният ми цикъл си овеличи продължителноста от 5 на 7 дни,като последните три-четири дни е с много слабо течение и е кафеникаво на цвят.А от близо месец имам тапа болка когато имам полов контакт.Има ли причина за моите притеснения?
Благодаря Ви предварително за отделеното време!
- Mimi72
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
- д-р Георгиев
-
- Посетител
20 Мар 2012 14:04 - 20 Мар 2012 17:46 #3
от д-р Георгиев
Отговор: Наследствено ли е предаването на рака на маточната
Ракът на маточната шийка със сигурност е свързан с процеса на сексуално общуване и с определени агенти, предавани по полов път. Огромно значение за неговата поява и развитие се отдава на инфекцията с
HPV - човешкия папилома вирус
, а генетичната компонента остава на заден план.
Last edit: 20 Мар 2012 17:46 от .
Модератори: д-р Георгиев