Забележка

The forum is in read only mode.

Проблем с месечен цикъл

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
26 Авг 2011 11:15 #1 от esinka_bs
esinka_bs COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Проблем с месечен цикъл
Здравейте ,
Моля някой да ми помогне относно моят проблем който е следнят .
Последният ми цикъл беше на 11 юли до този момент ми закъснява .
Направих си тест на 15 август , който беше отрицателен .
Ходих на лекар на 18 август установи че е преминала овулацията и наличие на дребни фоликули .
Въпросът ми е на какво може да се дължи това закъснение .
Благодаря !
26 Авг 2011 17:41 #2 от Ivalina
Re: Проблем с месечен цикъл
Вероятно се дължи на повече емоции, стрес, смяна на климата и други промени, които водят до лек хормонален дисбаланс. Все пак ако до седмица-две-три не ви дойде и нямате наченки на менструация, е нужно пак да говорите със специалист и нека този път да ви обясни какво става с вашето тяло.

Ивалина Петкова

[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
  • P. Kabakchieva
  • P. Kabakchieva's Avatar
  • Посетител
26 Авг 2011 17:58 #3 от P. Kabakchieva
Здравейте!
Менструалният цикъл е хормонално контролиран процес и често той се нарушава от на пръв поглед банални неща - промяна на климата, повече напрежение и стрес и др. Лятото е сезон, през който всички пътуваме и почиваме било то на море или на планина. Промяната на обичайната за нас климатична обстановка може да стане причина за изместване на цикъла (закъсняване или по- ранно идване) и при гинекологичен преглед обикновено не се открива нищо патологично. Стресът и напрежението в излишък, прекомерните физически упражнения и други най- различни причини могат да се отразят на един чувствителен организъм . Конкретната причина никога не може да се определи със сигурност.
Хубаво е, че сте направили консултация с гинеколог, тест за бременност и така сте отхвърлили възможността да има някакъв проблем или бременност. Още повече щом гинекологът Ви е установил преминала овулация, най- вероятно до края на месеца ще ви дойде. Обикновено от овулацията до датата на менстуация са 14 дни.
Успех!
27 Авг 2011 10:14 #4 от esinka_bs
Благодаря !
Ще пиша какво е развитието на проблема !
30 Авг 2011 13:23 #5 от esinka_bs
здравейте !
Цикълът ми още липсва !
Днес бях на лекар . Предписаха ми дуфасон ! Ще ги пия 5 дни и ако не ми дойде и тогава вече незнам ! Мнго съм притеснена ! :? cry:
Създадено с Kunena форум