Забележка

The forum is in read only mode.

Анемия

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
03 Май 2011 14:37 #1 от veni
veni COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Анемия
Здравейте!На 48 години съм.Имам доказана миома от близо година.Цикълът ми е обилен и дори дните между следващия се намаляват.Препоръчано ми е оперативно лечение.Няколко месеца подред пускам изследвания за хемоглобин и стойностите не надвишават 97.Хаматокрита е 0,323,обема на еритроцитите е 67,2,тромбоцити - 459.Изследванията ми за стойностите на желязо са съвсем в норми.Изпълнявам си хранителния режим с месо ,плодове и зеленчуци,но нищо не се е променило.Дали трябва да се направи и друго подсилване на организма.Възможна ли е анемията ми да се дължи на миомата.Предварително благодаря!
03 Май 2011 17:31 #2 от Vasilec
Re: Анемия
Твърде вероятно е анемията да е свързана с миомата и по-обилната хронична кръвозагуба, която води до желязодефицитна анемия... Малкият обем на еритроцитите и ниският HCT също говорят за желязодефицитна анемия.
Но какво означава, че "стойностите на желязото са в норма" - изследвани ли са ЖСК и феритин? Колко е желязото?

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
03 Май 2011 18:25 #3 от д-р Георгиев
Здравейте,
Препоръчвам Ви да се консултирайте със специалист по АГ за премахване на миомата.
03 Май 2011 19:21 #4 от veni

Последното ми изследване е на 07,04,2011 и стойностите на желязо е - 32,820
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
03 Май 2011 23:33 #5 от Здравко
При всички положения консултацията със специалист е наложителна. Подобни стойности на желязото са над референтните граници, налага се най-малкото му повторно изследване заедно с изследване на ЖСК и феретин... С тях в ръка е добре да отидете при лекуващия АГ да обсъдите дали (или по-скоро кога) да постъпите в болница.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум