- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Закъсняваща менструация
- aneli65
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
01 Май 2011 20:54 #1
от aneli65
aneli65 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Закъсняваща менструация
Здравейте. На 45 години съм и до сега цикъла ми идваше редовно всеки месец. По принцип продължава по 3-4 дни. Последният път когато ми дойде беше на 23-24 март и вече 7-8 дни ми закъснява. Наясно съм, че навлизам в климактериум, но искам да разбера възможно ли е така изведнъж да ми спре ? Чувствам се неспокойна и подтисната и днес плаках от това, че не ми идва. Четох, че наследствеността също има значение и винаги ме е успокоявало,че майка ми до 55 г имаше цикъл, както и днес от нея разбрах, че и нейната майка е навлязла в този период след 53-54 г.Въпроса ми е възможно ли е изведнъж да ми спре и кога може да очаквам да ми дойде цикъла ? Освен лекарства има ли други методи за справяне с топлите вълни, които получавам понякога и то при напрежение ?
- П. Кабакчиева
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
01 Май 2011 22:53 #2
от П. Кабакчиева
Re: Закъсняваща менструация
Здравейте, aneli!
Няма място за притеснение и сълзи. На всяка жена поне веднъж в живота и е нередовен цикъла, макар и винаги да е бил "точен като швейцарски часовник"
Менструалният цикъл е хормонално регулиран и често външни фактори като стрес, напрежение и дори болест може да го наруши и направи нередовен.
По принцип Вие навлизате във възрастта на климактериума. Жените стават по - чувствителни, плачливи, крехки и често се съпровождат тези чувства с усещането за поява на горещи вълни. Причина за това са промени в секрецията на половите хормони.
Права сте за това, че има наследственост във възрастта, в която настъпва менопаузата. Обичайно тя настъпва около 51-52 годишна възраст, но разбира се има различия при отделните жени. Самият климактериум има три периода: 1. пременопауза (трае от 4-6 до 10г.) 2. менопауза и 3. постменопауза. Периодът на пременопауза се характеризира с поява на нередовни менструации - цикълът става по - нередовен, променя се продължителността на менструацията. Възможно е Вашето закъснение да се дължи на това, но в никакъв случай няма да Ви спре изведнъж. Всичко в природата става последователно, организмът ни трябва постепенно да се климатизира към настъпващите промени и особено към една приключваща менстуация.
Предполагам,че в най- скоро време ще ви дойде цикъла, но ако все пак много се проточи във времето е хубаво да направите гинекологичен преглед, а защо пък не и да изключите една евентуална бременност
Успех!
Няма място за притеснение и сълзи. На всяка жена поне веднъж в живота и е нередовен цикъла, макар и винаги да е бил "точен като швейцарски часовник"
По принцип Вие навлизате във възрастта на климактериума. Жените стават по - чувствителни, плачливи, крехки и често се съпровождат тези чувства с усещането за поява на горещи вълни. Причина за това са промени в секрецията на половите хормони.
Права сте за това, че има наследственост във възрастта, в която настъпва менопаузата. Обичайно тя настъпва около 51-52 годишна възраст, но разбира се има различия при отделните жени. Самият климактериум има три периода: 1. пременопауза (трае от 4-6 до 10г.) 2. менопауза и 3. постменопауза. Периодът на пременопауза се характеризира с поява на нередовни менструации - цикълът става по - нередовен, променя се продължителността на менструацията. Възможно е Вашето закъснение да се дължи на това, но в никакъв случай няма да Ви спре изведнъж. Всичко в природата става последователно, организмът ни трябва постепенно да се климатизира към настъпващите промени и особено към една приключваща менстуация.
Предполагам,че в най- скоро време ще ви дойде цикъла, но ако все пак много се проточи във времето е хубаво да направите гинекологичен преглед, а защо пък не и да изключите една евентуална бременност
Успех!
- aneli65
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
01 Май 2011 23:15 #3
от aneli65
Благодаря г-жо Кабакчиева за успокоителните думи, които са най-важното нещо в такъв период на всяка жена.Да стреса не е за изключване, а аз от повече от седмица съм в напрежение и то свързано с работата ми. Това е нещо, което не мога да пренебрегна, но и не изключвам и климактериума. По принцип не съм почитател на лекарствата и знам, че хормоналните таблетки не са безобидни, ако се наложи посещение при гинеколог. Това лекарите го знаят и аз бих предпочела билкови препарати. Интересно ми е как жените от поколението на майка ми и баба ми са се справяли и без лекарства ?
- П. Кабакчиева
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
02 Май 2011 10:43 #4
от П. Кабакчиева
Нямали са друг избор
//zdravbadi.com/%D0%92%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5.html:xrr90yt0]фитоестрогени[/url].
- aneli65
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
02 Май 2011 12:14 #5
от aneli65
Благодаря за полезния линк
Бих предпочела да си набавя нужните неща в такъв период чрез храна, естествено в нормални количества.