Забележка

The forum is in read only mode.

Нормално раждане или секцио?????

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
30 Ное 2010 00:00 #1 от beinty
beinty COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Нормално раждане или секцио?????
Здравейте,
малко сум под пара и за това ще карам на кратко: СпециАЛИСТЪТ по АГ при който ходя на консултации ми каза, че имам нещо като пелво-фетална пропорция и не мога да раждам по нормален механизум, защото бебето не можело да излезе.
Много ме е страх и не знам какво да правя, не искам да ме оперират, а и се съмнявам в искреността му.
Моля помогнете, дайте съвет!!!!
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
30 Ное 2010 08:34 #2 от д-р Георгиев
Re: Нормално раждане или секцио?????
Здравейте,

Вероятно Вашият лекар Ви е съобщил, че може да имате пелвио-фетална диспропорция, което означава, че има несъвместимост между големината на Вашия таз и големината на плода. Това може да възпрепятства нормалното раждане, а рискът за усложнения за майката и бебето е по-голям. Пелвио-феталната диспропорция може да се установи със сигурност чрез рентгенова снимка. Пелвио-феталната диспропорция се счита за абсолютна индикация за цезарово сечение (т.нар. секцио).

Доколкото за секциото, може да прочетете повече ето тук - секцио .
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
  • Посетител
30 Ное 2010 16:42 #3 от Anonymous
Re: Нормално раждане или секцио?????
Имаше един материал в друг небезизвестен сайт на тема - секцио - не му се плаши или нещо такоа. Та, в случая може да е валидно. Ако все пак се съмняваш в изкреността на лекаря, консултирай се с друг. Но да ти кажа, че и двете ми деца са родени със секцио и двете са ок, както и аз.
Къде ще раждаш?
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
21 Ян 2016 17:23 #4 от GeNiKy
Нормално раждане или секцио?????
Привет!
Аз също чакам дете и съм категорично "ЗА" нормалното раждане! Въпреки всичко, това "ЗА" трябва да е разумно и оправдано.
Медицинските специалисти, на които се доверяваме, със сигурност могат да преценят кое от двете - секцио или нормално раждане, е по-добрият вариант в конкретния случай!
Малко или много, секциото започва да се превръща в рутинна процедура, а и има своите хубави страни - може да се случи по план и си под грижите и вниманието на всички, включени в това приключение!
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум