Забележка

The forum is in read only mode.

Ендометриоза и бременност

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
30 Сеп 2010 23:01 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Ендометриоза и бременност
добър вечер,
искам да попитам дали е възможно да се забременее при ендометриоза и, ако това не е възможно може ли да се избегне операцията. Казаха ми, че имам ендометриоза на яйчника по повод на рутинен преглед. На 22 години съм и сами разбирате, че още не см планувала бременност, но се оплаших, тъй като чета, че едва ли не не мога да имам деца
Надявам се да ми отговорите на въпросите!
благодаря предварително
  • Anonymous
  • Посетител
01 Окт 2010 07:47 #2 от Anonymous
Re: Ендометриоза и бременност
Аз в такъв случай трябва да кажа добро утро :)
Истината е, че единственият начин да разберете е да опитате да забременеете. Т.е. има жени с ендометриоза, които нормално си забременяват.
Въпреки това ендометриозата в някои тежки случаи може да доведе до стерилитет. В тези случаи обаче болковата симптоматика около цикъла и увеличеното кървене са добре изразени.
Но не се притеснявайте дори и тогава нещата обичайно са поправими и то чрез малко инвазивна хирургична интервенция каквато е лапароскопията. И все пак необходимо е да ходите редовно на профилактични прегледи при гинекологг.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
02 Окт 2010 14:23 #3 от д-р Георгиев
Здравейте,
В действителност средната и тежка ендометриоза може да бъде понякога причина за стерилитет при жената, но в повечето случаи това е лечимо състояние чрез комбинация от хирургични и консервативни методи на лечение.
  • Anonymous
  • Посетител
06 Окт 2010 20:41 #4 от Anonymous
Благодаря много за информацията
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум