Забележка

The forum is in read only mode.

Съмнения за тении/глисти.....

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
17 Сеп 2015 17:10 #1 от Hawk Eye
Hawk Eye COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Съмнения за тении/глисти.....
Здравейте,

Преди 3-4 месеца посетих гастроентеролог, след месеци, ако не и години стомашно чревни проблеми.Редуване на запек и разстройство, чести болки в корема и др. Без много, много да се бави ме прегледа с ехографчето си и ме диагностицира с гастрит.
Изпих лекарствата, които ми предписа и действително стомаха ми се по-успокои. Едното лекарство беше церукал. След като ги спрях започна едно постоянно къркорене в корема.
Наскоро личния ми лекар реши да ми пусне едни кръвни изледвания, тъй като се оплаках, че доста често ми прималява..... Всичко беше нормално с изключение на нивата на чернодробните ензими, които бяха 3 пъти над нормите.
Преди два дни след 4-5 дневен запек видях едно бяло 2-3-4 сантиметрово мехурче,балонче до изпражненията си, което досущ приличаше на кистите, които се образуват в черния дроб при кучешка тения.... Честно казано в момента здраво ме гони параноята, особено, като знам възможните сценарии.......... За капак на всичко личният ми лекар го няма, нямали и направления и в момента не знам какво да правя. На 19 години съм и силно се надявам да се притеснявам без причина. Бихте ли ми казали какви изследвания трябва да ми се направят, за да се разбере какво става.

П.П
Забравих да спомена, че при посещението ми при гастроентеролог-а, който между другото е и началник на отделението, ме попита дали искам да ми прави някакви изследвания???
21 Сеп 2015 13:08 #2 от tsetso
Консултация с паразитолог, най-добре в Инфекциозна болница на адрес София, бул. Акад.Ив.Е.Гешов 17. Ако не сте от София и инфекционист би Ви свършил работа. Споделете опасенията си пред личния лекар, той ще има грижата да Ви насочи. Състоянието не изисква спешност, но е необходимо в планов порядък да се отхвърлят опасенията Ви.

Административен профил.
03 Окт 2015 11:35 #3 от ivelinakoleva
Аз преди една година имах глисти, също имах запек, но открих проблема, когато ми излязоха някакви ужасни възпаления на кожата.
30 Май 2016 18:49 #4 от snowball
@ ivelinakoleva, може ли да споделите с какво и как ви лекуваха тогава? Притеснявам се че синът ми също има някакъв чревен паразит, като чакаме второто изследване да го потвърди или опровергае. Докато чакам прерових всичко в мрежата и открих едни билкови добавки Purify - има капсули има и капки, ето ги parazitstop.bg/products/antiparazitna-dobavka-purify-kapki.html
Изобщо в този сайт има много продукти за прочистване на паразити, но понеже цените не са ниски се чудя дали да опитам или да изчакам решението на лекарите. Някой ползвал ли ги е, за да сподели мнение?
31 Май 2016 17:38 - 31 Май 2016 17:48 #5 от zdravjivot
Рискът от такива заболявание е една от причините да не се захващате да отглеждате куче в апартамент, по-добре на къща с двор.
Last edit: 31 Май 2016 17:48 от zdravjivot.
Създадено с Kunena форум