- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
дивертикулоза -лечение и диета
- колибри
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
07 Юли 2013 01:03 - 07 Юли 2013 01:08 #1
от колибри
колибри COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED дивертикулоза -лечение и диета
Здравейте, мъж на 42 години съм; 90 кг. От около година след хранене получавам газове (почти постоянно). Отидох на преглед при гастроентеролог и ми постави диагноза "дивертикулоза". Може ли някой да помогне със съвет за лекарства и диета (какво трябва и какво не - да се консумира при тази диагноза). При прегледа ми казаха, че лекарства за тази ми диагноза няма да помогнат; да спазвам диета (но не казаха какво е нужно и какво не трябва да приемам като храна). Моля, ако някой е запознат с това заболяване - да сподели начин на лечение и диети ( за да предотвратя задълбочаването на проблема).
Благодаря предварително !
Благодаря предварително !
Last edit: 07 Юли 2013 01:08 от колибри.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
08 Юли 2013 16:49 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
дивертикулоза -лечение и диета
Много от пациентите с дивертикулоза имат минимални до никакви симптоми, и не изискват специфично лечение. Богатите на фибри храни и добавки са препоръчителни за предотвратяване на запек. Американската диетична асоциация препоръчва 20-35 грама фибри всеки ден. Пшеничени трици са силно препоръчителни, тъй като това е доказано, че води до намаляване на налягането вътре в дебелото черво. Общо взето се спазват принципите на здравословното хранене с прием на повечко зеленчуци и плодове. По принцип по-голямата част от хората с дивертикули нямат проблеми и откриват дивертикулозата по случайност, както е вашия случай. Те са подложени обаче на повишен риск от инфекция и кървене, за които трябва да следите и да алармирате вашия лекар при проблеми. Трябва да избягвате запичащи храни и запека като цяло, като си осигурите редовна дефекация, да спазвате добра хигиена и т.н.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: колибри