- Thank you received: 1
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по гастроентерология
- Въпроси за лечение хеликобактер пилори и гастрит
Въпроси за лечение хеликобактер пилори и гастрит
- UK_Voinik
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
12 Авг 2012 10:27 #1
от UK_Voinik
UK_Voinik COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Въпроси за лечение хеликобактер пилори и гастрит
Ето и въпросите..
След \"гастритни оплаквания\"и положителен резултат за наличие на \"хеликобактер\"ми е назначено лечение по схема:
1.Амохициллин- 2х 1000мг.-за 7дни
2.Лансопразоле- 2x30mg.-за 14дни
3.Klaricid-2x500mg-za 7дни
Прочетох че комбинацията е добра (препоръчва се от US-асоциация на доктори-но за 10-14 дни). Дали е достатъчна като период?
II.Също така
съм направил едно \"лекарство\"за което прочетох че лекува гастрит и се питам след курса на антибиотиците дали да не пробвам и това за по сигурно или точно в този момент би могло да ми навреди...?
\"Лекарството\"е много известно-350 гр.чесън се заливат с 200мл.спирт и след 10 дни се пие по схема на капки,като се започне от една капка и на последния 12-и ден се свърши с 25 капки...?е?
III.След като привърши курса на лечение трябва ли да спазвам \"гасрит-язва диета\" или мога да се храня нормално??
Благодаря много!
След \"гастритни оплаквания\"и положителен резултат за наличие на \"хеликобактер\"ми е назначено лечение по схема:
1.Амохициллин- 2х 1000мг.-за 7дни
2.Лансопразоле- 2x30mg.-за 14дни
3.Klaricid-2x500mg-za 7дни
Прочетох че комбинацията е добра (препоръчва се от US-асоциация на доктори-но за 10-14 дни). Дали е достатъчна като период?
II.Също така
\"Лекарството\"е много известно-350 гр.чесън се заливат с 200мл.спирт и след 10 дни се пие по схема на капки,като се започне от една капка и на последния 12-и ден се свърши с 25 капки...?е?
III.След като привърши курса на лечение трябва ли да спазвам \"гасрит-язва диета\" или мога да се храня нормално??
Благодаря много!
- д-р Георгиев
-
- Посетител
13 Авг 2012 09:23 #2
от д-р Георгиев
Както сам сте се уверили, предложеното Ви лечение за хеликобактер пилори наистина е златен стандарт от години насам.
Приложете схемата и в случай, че нямата оплаквания, може да повторите изследването за бактерия след 6 месеца. Ако обаче симптомите се появят по-рано, не чакайте. По отношение на храната може да ограничите по-пикантните и дразнещи храни като кафе, люто и т.н. с цел да не дразните стомашната лигавица.
Въпреки че честно казано имам познати, които не спазват каквато и да е диета и нямат проблеми по отношение на гастритните си прояви.
Във връзка с Вашата рецепта доста хора я практикуват. Не знам дали им помага, но със сигурност не им вреди. Защо не?
Приложете схемата и в случай, че нямата оплаквания, може да повторите изследването за бактерия след 6 месеца. Ако обаче симптомите се появят по-рано, не чакайте. По отношение на храната може да ограничите по-пикантните и дразнещи храни като кафе, люто и т.н. с цел да не дразните стомашната лигавица.
Въпреки че честно казано имам познати, които не спазват каквато и да е диета и нямат проблеми по отношение на гастритните си прояви.
Във връзка с Вашата рецепта доста хора я практикуват. Не знам дали им помага, но със сигурност не им вреди. Защо не?
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
18 Авг 2012 11:51 #3
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Стандартна схема. Не знам защо обаче антибиотиците са за 7 дни? Може би така е преценил лекаря поради други съображения.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
COM_KUNENA_THANKYOU: UK_Voinik
- Н.
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
Модератори: д-р Георгиев