- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
болка в дясното подребрие
- Celivka_F
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
20 Дек 2011 18:36 #1
от Celivka_F
Celivka_F COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED болка в дясното подребрие
имам пареща болка в дясното подребрие не мога да разбера от какво е правих си изледвания за хепатит ходих и при гастро ентериолог ехограф на жлъчка и черен дроб болката се появява когато се движа и натоварвам физически когато си легна отминава за около 10 мин. не ме боли през ноща само денем.имам операция от огнестрелна рана в тази област възможно ли е да е от нея.Моля за коментари и мнения
- Veselin
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
20 Дек 2011 21:56 #2
от Veselin
Отговор: болка в дясното подребрие
Най-много прилича на серозен среден отит, т.е. "течност зад тъпанчето". Най-често се среща при деца, но не е рядък и при възрастни. Може и да е нещо друго, разбира се. С изследване на слуха и импедансметрия лесно ще се изясни причината.
- Veselin
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
20 Дек 2011 21:59 #3
от Veselin
Отговор: болка в дясното подребрие
Дано съм ти от полза и не те подведа... най-важното според мен е да отидеш на гастроентеролог.
Аз имах болки в дясното подребрие когато ходих да бягам само и то когато вече се натоваря силно(изкачвам стълби). И така около 10 години. След това взе да ме боли 10 дена след диета и отидох вече на лекар. Резултата беше 2 см камък в жлъчката и ехографката ми каза, че от там ме боли когато бягам.
Но скоро ходих на гастроентерелог по друга причина и споменах пак за жлъчката за каквто отидох на преглед и как ми откриха камъка и тя каза, виждайки, че нося и една друга диагноза медианна дискова херния, боли те от дясното подребрие от хернията и е свързано с натоварването....Звучеше по логично и като ми обесни, че жлъчката боли точно там, Но когато се дразни от храни и се свива...
Не знам дали да и вярвам това значи да съм имал херния от 10 години сигурно...
Аз имах болки в дясното подребрие когато ходих да бягам само и то когато вече се натоваря силно(изкачвам стълби). И така около 10 години. След това взе да ме боли 10 дена след диета и отидох вече на лекар. Резултата беше 2 см камък в жлъчката и ехографката ми каза, че от там ме боли когато бягам.
Но скоро ходих на гастроентерелог по друга причина и споменах пак за жлъчката за каквто отидох на преглед и как ми откриха камъка и тя каза, виждайки, че нося и една друга диагноза медианна дискова херния, боли те от дясното подребрие от хернията и е свързано с натоварването....Звучеше по логично и като ми обесни, че жлъчката боли точно там, Но когато се дразни от храни и се свива...
Не знам дали да и вярвам това значи да съм имал херния от 10 години сигурно...