- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по гастроентерология
- За хирург ли съм с фисура и хемороиди?
За хирург ли съм с фисура и хемороиди?
- kikikikikik
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
20 Дек 2011 13:10 #1
от kikikikikik
kikikikikik COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED За хирург ли съм с фисура и хемороиди?
здравейте на всички! сори за лошия правопис, но никога не съм била на ти с правописа.
Та въпроса ми е към някои който може да ме светне преди 10 месеца получих фисура, а също така и хемороиди много ме болят. Док ми каза че сам за операция и със една операция ще оправи и фисърата и хемороидите но понеже имам малко бебо на 11 месеца и кърмя немога да се подложа все още а болките са ужасни след тоалет. Не знам защо, но след всяка нужда болките се усилва, а пък непосредствено след изхождане имам едно напъване все едно раждам и когата се напъвам не ме боли и все ми се иска да имам газове и като почна да пускам газове едно след др ми олеква и почват леки сърбежи, но търпими от време на време може ли някои дами каже тва на какво се дължи ще бъда мн благодарна ако накои ме свстне по въпроса благодаря и приятни почивни дни ви желая
Та въпроса ми е към някои който може да ме светне преди 10 месеца получих фисура, а също така и хемороиди много ме болят. Док ми каза че сам за операция и със една операция ще оправи и фисърата и хемороидите но понеже имам малко бебо на 11 месеца и кърмя немога да се подложа все още а болките са ужасни след тоалет. Не знам защо, но след всяка нужда болките се усилва, а пък непосредствено след изхождане имам едно напъване все едно раждам и когата се напъвам не ме боли и все ми се иска да имам газове и като почна да пускам газове едно след др ми олеква и почват леки сърбежи, но търпими от време на време може ли някои дами каже тва на какво се дължи ще бъда мн благодарна ако накои ме свстне по въпроса благодаря и приятни почивни дни ви желая
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
20 Дек 2011 18:13 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Отговор: За хирург ли съм с фисура и хемороиди?
Вижте сега - много лошо правите, като се напъвате в тоалетната. Нормално е изпускането на газове да оправя временно нещата, тъй като по този начин се намалява вътрекоремното налягане. Високото налягане в коремната кухина издува хемороидите и ги прави болезнени.
При вас нещата наистина са комплексни, но все пак има решение. На първо място трябва да спазвате някои прости правила, описани в отделни статии в интернет. Сега няма да ги обяснявам. На второ място след като преминат болките и острата фаза отмине - консултация с коремен хирург.
При вас нещата наистина са комплексни, но все пак има решение. На първо място трябва да спазвате някои прости правила, описани в отделни статии в интернет. Сега няма да ги обяснявам. На второ място след като преминат болките и острата фаза отмине - консултация с коремен хирург.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
- kikikikikik
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
20 Дек 2011 18:19 #3
от kikikikikik
може ли линк към статийте. мерси за отговора
- PromoF
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
20 Дек 2011 18:24 - 20 Дек 2011 18:24 #4
от PromoF
Здравейте от мен,аз имам хемороиди от доста време,когато почнат да ме болят и почнат да кървят слагам бъчка лед на анъса. Освен това си правя промивки с
КАЛИЕВ ПЕРМАНГAНАТ,поне облекчават болката даже сам слагала няколко зрънца и на бучката лед-леко да се оцвети.
КАЛИЕВ ПЕРМАНГAНАТ,поне облекчават болката даже сам слагала няколко зрънца и на бучката лед-леко да се оцвети.
Last edit: 20 Дек 2011 18:24 от PromoF.
- д-р Георгиев
-
- Посетител
21 Дек 2011 08:26 #5
от д-р Георгиев
Тези напъни в тоалетната и непрекъснатото образуване на газове (респ. запека и повишеното интраабдоминално наляхане) значително затрудняват затихването на оплакванията.
Ето нещо, което може да Ви е от полза в случая: хемороиди - диета и навици .
Ето нещо, което може да Ви е от полза в случая: хемороиди - диета и навици .
Модератори: д-р Георгиев