- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по гастроентерология
- хронично разстройство след операция на дебело черво
хронично разстройство след операция на дебело черво
- katya
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
17 Юли 2011 17:37 #1
от katya
katya COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED хронично разстройство след операция на дебело черво
Преди 9 месеца претърпях операция на дебело черво по повод възпалени дивертикули. Отстраниха ми възходящата част на дебелото черво и от тогава съм с постоянно разстройство. Първите месеци, изхожданията стигаха до 12-14 пъти в денонощието. Постепенно намаляха и от 4-5 месеца ходя по 3-5 пъти на ден, без промяна. Минах през много диети за затягане, пробвала съм всички възможни медикаменти против разстройство, билки, хранителни добавки и пробиотици, но всичко това без резултат. В следствие на това - загуба на тегло, нисък хемоглобин, отпадналост. Правени са ми рентген на коремни органи, ендоскопия на дебело черво, микробиологични изследвания.....проблем не се откри, но и разстройството не спира. Какво мога още да предприема? Колко мога да издържа с този проблем :cry:
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
17 Юли 2011 17:53 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Re: хронично разстройство след операция на дебело черво
От къде сте? Къде е правена операцията и изследвания? Кой е лекуващият лекар? Кръв в изпражненията, неприятна миризма, болки при дефекация са все важни симптоми. Трябва задължително да се направи консултация поне с още един специалист по гастроентерология и по възможност - хоспитализация след преценка на лекаря за доуточняване на диагнозата.
Вероятно нещата са решими, ако се вземат мерки.
Вероятно нещата са решими, ако се вземат мерки.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
- katya
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
17 Юли 2011 20:15 #3
от katya
Операцията е правена в хирургиите Св.Георги -гр.Пловдив на Пещерско шосе. Кръв и неприятна миризма няма, болки при дефекация също. Консултирала съм се с поне 4-5 специалиста и за съжаление последните месеци получавам само мълчание. Последно бях хоспитализирана в Каспела, но и епикризата не съм си получила още. Зная, че е необходима консултация, но очаквам някой да ми препоръча специалист, който ще се ангажира със случая, а не да ме подлагат на диети, от които полза няма....
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
18 Юли 2011 10:58 #4
от Vasilec
Sport Medicine
За ангажимент не мога да ангажирам, но мога да препоръчам специалистите за района на София - в болница "Царица Йоанна" (ИСУЛ) и МБАЛ "Св. Иван Рилски".
За района на Пловдив добри думи съм чувал за д-р Венцислав Джуров, но нямам преки наблюдения. Мисля, че работи и със здравна каса.
За района на Пловдив добри думи съм чувал за д-р Венцислав Джуров, но нямам преки наблюдения. Мисля, че работи и със здравна каса.
Sport Medicine