- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Киселини = болки в гърдите???
- Tarzan
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
02 Юли 2011 22:46 #1
от Tarzan
Tarzan COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Киселини = болки в гърдите???
Малко е дълга моята история но ще се опитам да я разкажа доста накратко. Имах болки в гърдите през нощта, отидох на кардиолог. след проведените изследвания той заключи че всичко при мен е ОК и ме изпрати на гастрентеролог. не отидах в началото, но не се издържаше и най-накрая бях принуден. Гастрентерологът ми каза, че трябва да ме изследва с едно апаратче, което се пъхало през устата. Е изследва ме и с това и каза,че имам киселини. Постави ми диагноза рефлукс езофагит (разбрах че било ГЕРБ) 2-ра степен. Много ми е интересно как от киселини в стомаха може да имам болка в гърдите? Реално ли е това?
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
02 Юли 2011 23:13 #2
от Petyr
Горд студент по медицина.
Re: Киселини = болки в гърдите???
Да, възможно е! Дори доста често срещан симптом през нощта. Намалете яденето през вечерта и изтеглете вечеряте по-рано.
Горд студент по медицина.
- Здравко
-
- Посетител
03 Юли 2011 19:52 - 23 Ное 2014 12:15 #3
от Здравко
Re: Киселини = болки в гърдите???
Да, един от типичните симптоми на гастроезофагеалния рефлукс е болка, парене зад гръдната кост. Това се предизвиква от връщането и задържането на стомашно съдържимо, което си е киселина, в хранопровода. Малко повече информация за заболяването можете да намерите тук -
гастроезофагеален рефлукс
.
Last edit: 23 Ное 2014 12:15 от tsetso.
- iliya iliev
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- sanimirza
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
19 Ное 2014 06:42 #5
от sanimirza
SANI
Навсякъде чета билки против запек, но напоследък мине се, не мине се седмица и започва една болезнена диария. Искам преди да отида на лекар, да се справя сама с положението. Навсякде из нета чета за билки за запек, но никъде не намирам нещо народно против диарията. Затова ще ви помоля да кажете нещо ефективно. Благодаря
SANI
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
19 Ное 2014 16:41 #6
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Чай от шипки, шипки - все изпитани рецепти. Но понякога диаричните изхождания не могат да бъдат решени единствено с храни и билки, затова се консултирай с ГЕ, особено ако имаш кръв/слуз в изпражненията и честотата е повече от 5 пъти дневно за 1 седмица и повече.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.