Забележка

The forum is in read only mode.

кръв след отстраняване на полип

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
15 Юни 2011 11:15 #1 от elel
elel COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED кръв след отстраняване на полип
Здравейте,
Моля за съвет. На майка ми бе направена колоноскопия и бе отстранен малък полип от дебелото черво. Има рецидиен хемороидален възел и непрекъснато беше с кървене при дефекация. След полипектомията нямаше засилено кървене, напротив дори ми се струваше, че кървенето намаля.Но след 7-мия ден се появи обилно кървене, кръвта е смесена с изпражненията и на тоалетната хартия. По принцип възможно ли е да е последействие след колоноскопията?
След полипектомия необходимо ли е нещо да се приема вътрешно и локално? Пие флебодия и ентан, прилага супозитории доксипрокт. Това целесъобразно ли е? Целта е да се подготви и успокои терена, за да се третира един рецидивен хемороидален възел, който кървеше. Но сега имам усещането, че кървенето се провокира и от отсранения полип.
По принцип какво се прави като манипулация за отстраняване на кървенето? Кога кървенето е много силен знак за спешна
намеса? Искахме да се обработи хемороидалния възел в специализирана клиника за безкръвни операции- амбулаторно, но ако проблема е в полипа - това ще наложи много различна терапия, тъй като в тази клиника няма условия.
Ще Ви бъда много благодарна ако ми дадете препоръка какво е целесъобразно да се направи. От клиниката, в която направиха изследването-колоноскопия- дадоха препоръка за лаксативи- сироп фрути лакс и за кървенето Салофалк супозитории. Консултирах се с друг гастроенеролог и ме посъветваха да не се прибягва до Салофалк супозитории.
Изобщо какви кръвоспиращи средства може да се използват? Целесъобразно ли е след полипектомия да се включи Цикатридина супозитории?
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
15 Юни 2011 14:18 #2 от д-р Георгиев
Re: кръв след отстряване на полип
Здравейте, кървенето продължава ли след дефекация и колко дълго време? Зацапване на бельо? Какъв е цветът на кръвта.
Смятам, че салофалкът, макар и свещички, не е най-подходящото консервативно лечение в случая. В действителност всяко домашно лечение може да е опасно, най-добре отидете на контролен преглед, тъй като все пак може да се наложи лигиране на съда.
16 Юни 2011 08:56 #3 от elel
Re: кръв след отстраняване на полип
Здравейте,
Кървенето се проявява по време на дефекация. Но от 2-3 дни е по-обилно. Няма зацапване на бельото. Цвета на кръвта е светъл.
16 Юни 2011 18:27 #4 от Vasilec
Re: кръв след отстраняване на полип
Както докторът ви е казал с епикризата от операцията отидете на контролен преглед. Имате право на 2 безплатни. Аз съм почти сигурен, че е от хемороидите, но е възможно и разкъсването да е по-нагоре.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум