Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по гастроентерология
- Диария и запек - постояно редуващи се
Диария и запек - постояно редуващи се
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
07 Окт 2010 23:45 #1
от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Диария и запек - постояно редуващи се
Здравейте,
Казвам се Павлина и съм на 28 години. От няколко месеца насам не мога като хората до тоалетна по голяма нужда и се притенсявам да не получа хемороиди. Постояно се редуват профузни диарии със запек, а ме е срам да се консултирам с лекар и към кой да се обърна? Моля помогнете - от софия съм и се чудя какво да правя за да ми мине. Опитах почти всичко до момента - ядох фибри като гламава, мазнини. Само движение нямам, защото работата ми е доста заседнала по 10 часа на ден, а като се върна съм като пребита.
Благодаря предварително.
Казвам се Павлина и съм на 28 години. От няколко месеца насам не мога като хората до тоалетна по голяма нужда и се притенсявам да не получа хемороиди. Постояно се редуват профузни диарии със запек, а ме е срам да се консултирам с лекар и към кой да се обърна? Моля помогнете - от софия съм и се чудя какво да правя за да ми мине. Опитах почти всичко до момента - ядох фибри като гламава, мазнини. Само движение нямам, защото работата ми е доста заседнала по 10 часа на ден, а като се върна съм като пребита.
Благодаря предварително.
- Здравко
-
- Посетител
08 Окт 2010 14:38 #2
от Здравко
Re: Диария и запек - постояно редуващи се
Няма нищо срамно в това да потърсите лекарска помощ, било то и за такъв деликатен проблем. Специалистът, към когото трябва да Ви насочат, е гастроентеролог. Ако сте от София, бих Ви препоръчал да се обърнете към специалист в клиниката по гастроентерология в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" или ИСУЛ.
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
09 Окт 2010 15:18 #3
от Anonymous
Аз лично ползвам пробиотици и пребиотици при такива проблеми. Това, което моят лекар ми препоръча е едно и също независимо дали имам диария или запек. Малко е странно, но работи. Значи вземате си дуфалак на сироп, той съдържа пребиотика лактулоза, който в големи количества причинява диария.
Но когато го пиете в малки количества - т.е. по 5 мл на ден, пребиотикът стимулира полезната микрофлора в червата и сичко се оправя - става тип топ. Аналогично е и при запек.
Успех
Но когато го пиете в малки количества - т.е. по 5 мл на ден, пребиотикът стимулира полезната микрофлора в червата и сичко се оправя - става тип топ. Аналогично е и при запек.
Успех
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
03 Ное 2010 15:23 #4
от Anonymous
Здравейте!
Имам един съвет за страдащите от запек. Използвайте билки, повече вода, сливи, круши. Аз не успях да намеря билка, но открих невероятното хапче на билкова основа Натуралакс 3. На американската фирма Natures Way е и наистина действа. Баба ми примерно имаше запек от 5 години, но с това се оправи. В аптеките е евтино - има и по 20 и по 100 таблетки. Опитайте!
Имам един съвет за страдащите от запек. Използвайте билки, повече вода, сливи, круши. Аз не успях да намеря билка, но открих невероятното хапче на билкова основа Натуралакс 3. На американската фирма Natures Way е и наистина действа. Баба ми примерно имаше запек от 5 години, но с това се оправи. В аптеките е евтино - има и по 20 и по 100 таблетки. Опитайте!