Забележка

The forum is in read only mode.

Ниски стойности на хемоглобин и високи стойности на желязо

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
18 Май 2010 13:51 #1 от valia_bd02
valia_bd02 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Ниски стойности на хемоглобин и високи стойности на желязо
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Ниски стойности на хемоглобин и високи на желязо? Ако се е сблъсквал, моля да ми дадете наскоки на какво може да се дължи този проблем и има ли някакво алтернативно лечение?
По принцип знам, че при ниски нива на желязо в организма и хемоглобина е нисък? Но в този случай едното е ниско, другото високо?

Благодаря предварително!
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
18 Май 2010 17:46 #2 от д-р Георгиев
Re: Ниски стойности на хемоглобин и високи стойности на желязо
Здравейте! Госпожо, ще си позволя да направя една забележка като за начало. В медицината не може от два симптома или от два показателя да се поставя диагноза или лечение. Всичко тук има логика и съществуват логично връзки между нещата, за които пациентите често забравят и искат от малкото лекаря да прави чудеса. Ако не може, то той е некомпетентен. Извинявам се още веднъж, но нали не очаквате аз веднага да мога да Ви поставя диагнозата или лечението. Това, за което споделяте като проблем е възможно като констелация ( хемоглобина да е нисък, а желязото да е високо) и поставя една идея за възможна причина, но е необходимо да дадете по-пълна информация относно кръвните Ви изследвания ( еритроцити, хематокрит, MCV, MCH, MCHC, Fe, Феритин, ЖСК). Ако нямате наличните изследвания може във всяка една лаборатория да си ги направите. Необходимо ми е като информация още - Вашата възраст, дали имате някакви оплаквания в последно време- умора, отпадналост или нещо друго, което да Ви тревожи.
Благодаря ви и успешен ден!
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум