- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по ендокринология
- притеснен - висока кръвна захар и холестерол
притеснен - висока кръвна захар и холестерол
- Stavrev
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
10 Ян 2012 17:44 - 10 Ян 2012 17:46 #1
от Stavrev
Stavrev COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED притеснен - висока кръвна захар и холестерол
Притеснен съм,правиха ни профилактични прегледи и резултатите ми са:кръвна захар 6.8 на гладно (случва ми се за първи път), а и холестерола ми е на ръба 5.4 общия, HDL 0.93, LDL 3.42, а триглизериди са 2.32 (по принцип са ми обикновено по високи около 3 3.5). Бивш футболист съм, но след прекаран тежък хепатит преди години спрях да играя футбол и сега ме е страх да се натоварвам макар че обичам спорта но малко понапълнях 1.70съм висок а тежа вече 84кг...ако може някой да ме посъветва какво точно да предприема,опитвам се да се храня здравословно,но май не успявам,карах колело често това лято обичам и разходките ...но май не е достат6чно а и това ниво на захарта опасна ли е по принцип при положение че и със триглизеридите имам проблеми от години,имам и лека чернодробна стеатоза...Спрях цигарите,но алкохол си позволявам но по малко...Благодаря предварително ако някой ми помогне било то и със съвети...
Last edit: 10 Ян 2012 17:46 от Stavrev.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
11 Ян 2012 07:39 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Отговор: притеснен - висока кръвна захар и холестерол
А да сте чували за "метаболитен синдром"? Най-добрата превенция е да отслабнете и да отидете на специалист.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
- Stavrev
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
11 Ян 2012 15:42 #3
от Stavrev
Мерси ще го имам предвид, а къкво точно представлява метаболитен синдром?
- д-р Георгиев
-
- Посетител
11 Ян 2012 18:18 - 11 Ян 2012 18:19 #4
от д-р Георгиев
Метаболитен синдром е понятие, което обединява най-сериозните рискови фактори за сърдечносъдови заболявания и диабет. В основата на метаболитния синдром лежи намалената чувствителност на периферните тъкани към инсулин (инсулинова резистентност) и компенсаторното повишаване на производство на инсулин от задстомашната жлеза (хиперинсулинемия).
Честотата на случаите с метаболитен синдром нараства с възрастта. Счита се, че в днешни дни 20-25% от възрастното население на земята страда от него. Метаболитният синдром е още известен под следните названия: синдром X (различен от сърдечен синдром Х в кардиологията), синдром на Рийвън и ХАОС (Австралия).
Повече на метаболитен синдром
Честотата на случаите с метаболитен синдром нараства с възрастта. Счита се, че в днешни дни 20-25% от възрастното население на земята страда от него. Метаболитният синдром е още известен под следните названия: синдром X (различен от сърдечен синдром Х в кардиологията), синдром на Рийвън и ХАОС (Австралия).
Повече на метаболитен синдром
Last edit: 11 Ян 2012 18:19 от д-р Георгиев.
Модератори: д-р Георгиев