- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Здравни проблеми и Заболявания
- Кабинет по ендокринология
- От хипо- към хиперфункция на щитовидната жлеза
От хипо- към хиперфункция на щитовидната жлеза
- Vania
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
16 Дек 2011 10:37 #1
от Vania
Vania COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED От хипо- към хиперфункция на щитовидната жлеза
Здравейте,откриха ми преди 4 месеца,диагноза-хипертиреоидизъм.Резултатите от изследванията са - TSH-0.02,FT4-51.69. Пиех ТИРОЗОЛ 3 месеца, по 2 хапчета 3 пъти на ден.
В края на месец януари започнаха адски болки в главата /забравих да кажа че през тези 3 месеца нивото на TSH падна на 0.01/След оплакванията ми за болките в главата направих изследване на TSH и ПРОЛАКТИН/ПРЛ/.
Резултатите бяха TSH-51.27 и ПРОЛАКТИН-1144. С една дума от хипер функция на жлезата минах в другата крайност хипо функция. Разбирате ли за 4 месеца пих и ТИРОЗОЛ и Л-ТИРОХИН. Моля за вашето мнение по моя случеи.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
В края на месец януари започнаха адски болки в главата /забравих да кажа че през тези 3 месеца нивото на TSH падна на 0.01/След оплакванията ми за болките в главата направих изследване на TSH и ПРОЛАКТИН/ПРЛ/.
Резултатите бяха TSH-51.27 и ПРОЛАКТИН-1144. С една дума от хипер функция на жлезата минах в другата крайност хипо функция. Разбирате ли за 4 месеца пих и ТИРОЗОЛ и Л-ТИРОХИН. Моля за вашето мнение по моя случеи.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
- Vania
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
16 Дек 2011 19:19 #2
от Vania
Отговор: От хипо- към хиперфункция на щитовидната жлеза
Очаквам отговор...
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
19 Дек 2011 11:35 #3
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Интересно, пролактинът си го обяснявам единствено с високите нива на TSH,тъй като те стимулират секрецията на хормона. Останалото трябва да се обсъди с ендокринолог и то - добър. Препоръчвам Ви Майчин дом, София.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
19 Дек 2011 16:55 #4
от Petyr
Горд студент по медицина.
Казусът наистина изглежда много нелогичен, поне на пръв поглед и от погледа на неспециалиста... Консултирайте се с лекуващия лекар възможно най-бързо!!! И ако се налага, стягайте куфарите за София. Тук със сигурност са най-добрите специалисти.
Горд студент по медицина.