- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
за резултати
- nass
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
16 Ное 2011 12:48 #1
от nass
nass COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED за резултати
Здавеите,мъж на 70 години съм,и искам да попитам следният въпрос:
холестерола ми е - 5,03 mol/l ; - 3.4 - 6.2
гликиран хемоглобин - 7,7% ; 4.5-7.0
захар : 8часа - 6.5
12часа - 6.7
15часа - 4.2
Какво ще кажете за тези резултати ?
холестерола ми е - 5,03 mol/l ; - 3.4 - 6.2
гликиран хемоглобин - 7,7% ; 4.5-7.0
захар : 8часа - 6.5
12часа - 6.7
15часа - 4.2
Какво ще кажете за тези резултати ?
- д-р Георгиев
-
- Посетител
16 Ное 2011 21:31 #2
от д-р Георгиев
Отговор: за резултати
Здравейте,
От изследванията следва, че общият холестерол е в норма. Естествено по-прецизно е да се видят нивата на HDL и LDL, съответно т.нар. "добър" и "лош" холестерол.
От кръвно-захарния профил можем да заключим, че имате нарушена гликемия на гладно (в 8 часа), естествено ако изследването е правено в действителност на гладно - без прием на храна в последните 12 часа.
Това, което ме притеснява, е гликираният хемоглобин, който е над 6,5% (норма), което говори за една по-продължителна висока кръвна захар.
Препоръчвам Ви да се консултирате с ендокринолог за направата на по-прецизни изследвания.
От изследванията следва, че общият холестерол е в норма. Естествено по-прецизно е да се видят нивата на HDL и LDL, съответно т.нар. "добър" и "лош" холестерол.
От кръвно-захарния профил можем да заключим, че имате нарушена гликемия на гладно (в 8 часа), естествено ако изследването е правено в действителност на гладно - без прием на храна в последните 12 часа.
Това, което ме притеснява, е гликираният хемоглобин, който е над 6,5% (норма), което говори за една по-продължителна висока кръвна захар.
Препоръчвам Ви да се консултирате с ендокринолог за направата на по-прецизни изследвания.
- nass
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
- д-р Георгиев
-
- Посетител
17 Ное 2011 12:52 #4
от д-р Георгиев
Отговор: за резултати
В такъв случай се променят доста нещата, неслучайно обедната и следобедната ви кръвна захар е по-ниска. Въпреки това гликираният хемоглобин би трябвало да се поддържа по-нисък. Предвид възрастта Ви и според един от последните проучвания е добре гликираният хемоглобин да бъде около 7% - нито твърде нисък, нито твърде висок.
Все пак не виждам нещо притеснително, но е добре да се консултирате с лекуващия ендокринолог. В никакъв случай не променяйте лечението си на своя глава, тъй като добре знаете, че това е опасно!
Все пак не виждам нещо притеснително, но е добре да се консултирате с лекуващия ендокринолог. В никакъв случай не променяйте лечението си на своя глава, тъй като добре знаете, че това е опасно!
Модератори: д-р Георгиев