Забележка

The forum is in read only mode.

за операция или не на щитовидната жлеза

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
20 Сеп 2011 13:40 #1 от jakki
jakki COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED за операция или не на щитовидната жлеза
от 20 годи6на сам зле с щитовидната сега сам на 30год.хормоните са в норма защото пия метизол и се 4удя дали да се оперирам доктора ми каза 4е докато пия метизол да не забременявам а аз ве4е искам да имам дете.ина4е като спра да пия метизол и запо4ва да ми става ло6о.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
20 Сеп 2011 18:10 #2 от д-р Георгиев
Re: за операция или не
Здравейте,
Медикаментът, който приемате не се препоръчва при бременност. Консултирайте се с Вашия ендокринолог и споделете Вашето желание за бременност. Вероятно операцията е най-разумната алтернатива.
  • P. Kabakchieva
  • P. Kabakchieva's Avatar
  • Посетител
20 Сеп 2011 18:24 #3 от P. Kabakchieva
Re: за операция или не
Здравейте!
Заболяването Ви е с 10 - годишна давност и вероятно на един етап ще трябва да се оперирате. Лечението с медикаменти, потискащи щитовидната хиперфункция ( какъвто е Метизола), протича докато се нормализират щитовидните хормони и на един етап се налага операция. Това естествено ще прецени вашия ендокринолог. Консултирайте се по- скоро, за да може да предприемете адекватното за Вас лечение и да можете спокойно да забременеете :)
Успех!
21 Сеп 2011 14:25 #4 от jakki
Re: за операция или не на щитовидната жлеза
blagodarq vi ;)
  • д-р Костова
  • д-р Костова's Avatar
  • Посетител
10 Ное 2011 09:03 #5 от д-р Костова
Отговор: Re: за операция или не
При операцията най-вероятно ще махнат единия лоб и ще запазете другия. Обикновено след това не се налага следоперативно заместително лечение, което означава че най-вероятно не бихте имали фертилитета или с бременност.
  • д-р Костова
  • д-р Костова's Avatar
  • Посетител
10 Ное 2011 09:07 #6 от д-р Костова
Отговор: Re: за операция или не
Изберете добър диктор!
Успех!
28 Дек 2011 13:11 #7 от jakki
Отговор: за операция или не на щитовидната жлеза
hodih na lekar toi mi prepora4a da spra metizola ve4e 2 meseca ne sam pila i tsh mi e 1.09 konsultirah se s hirurg i toi mi kaza da pois4akam malko stranno vse pak 10godini se ma4a s taq gu6a????
  • P. Kabakchieva
  • P. Kabakchieva's Avatar
  • Посетител
28 Дек 2011 21:38 #8 от P. Kabakchieva
Отговор: за операция или не на щитовидната жлеза
Вероятно Вашият хирург има някакви съображения.:) Дръжте ни в течение с Вашето състояние! Успех!
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум