Забележка
The forum is in read only mode.
диабет
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
11 Ян 2011 17:40 #1
от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED диабет
2трябва ли да спра беталок зок ако имам високо ниво на серумния инсулин след кръвнозахарно обременяване
- д-р Георгиев
-
- Посетител
11 Ян 2011 18:02 #2
от д-р Георгиев
Re: диабет
Здравейте,
Този въпрос трябва да дискутирате съвместно с Вашия лекуващ кардиолог. Сами разбирате, че самостоятелното спиране на подобен род антихипертензивен медикамент може да има неблагоприятни последствия за Вашето здраве.
Този въпрос трябва да дискутирате съвместно с Вашия лекуващ кардиолог. Сами разбирате, че самостоятелното спиране на подобен род антихипертензивен медикамент може да има неблагоприятни последствия за Вашето здраве.
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
11 Ян 2011 18:21 #3
от Anonymous
Благодаря ви много! А дали е възможно пиенето на бета блокери и кафе в продължение на години да е довело до тези високи нива на инсулина и кръвната захар?
- д-р Георгиев
-
- Посетител
11 Ян 2011 18:33 #4
от д-р Георгиев
Съмнително е значението на тези фактори за нарушения контрол на кръвната захар и високият инсулин. Все пак бета блокерите се свързват от някои проучвания с нарушен кръвнозахарен профил. Но от първостепенно значение като че ли са наднорменото тегло, физическата неактивност, възрастта и наследствените фактори.
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
11 Ян 2011 18:46 #5
от Anonymous
Благодаря!Всъщност притеснена съм,защото след кръвно захарно обременяване имам високо ниво на серумния инсулин - 52. Бях на еднокринолог.Той ми каза единствено да не ям сладко,но само това дали е достатъчно?
- Здравко
-
- Посетител
11 Ян 2011 20:43 #6
от Здравко
Съветвам Ви да се доверите на Вашия ендокринолог. Аз бих Ви препоръчал да вземете следните мерки:
1. Понижаване на телесната маса – може би най-важната част от лечението на хиперинсулинизма. В повечето случаи със сваляне на излишните килограми се решава проблема.
2. Здравословно хранене - включва прием на полиненаситени мастни киселини, въглехидрати с нисък гликемичен индекс, растителни фибри и др.
3. Промяна в начина на живот. Освен здравословния начин на хранене, се препоръчват физическа дейност и избягване на стресовите ситуации.
1. Понижаване на телесната маса – може би най-важната част от лечението на хиперинсулинизма. В повечето случаи със сваляне на излишните килограми се решава проблема.
2. Здравословно хранене - включва прием на полиненаситени мастни киселини, въглехидрати с нисък гликемичен индекс, растителни фибри и др.
3. Промяна в начина на живот. Освен здравословния начин на хранене, се препоръчват физическа дейност и избягване на стресовите ситуации.
Модератори: д-р Георгиев