Забележка

The forum is in read only mode.

растежен хормон при дете на 7?!

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
17 Ное 2010 17:35 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED растежен хормон при дете на 7?!
Здравейте,
на 7 годинки е синът ми и от известно време забелязвам, че е по-нисък от децата на неговата възраст. Отначало си мислех, че е нещо нормално, но в последствие като го заведох на личния му лекар , който мебдувпрочем е педиатър, ми каза, че има забавяне в развитието на ръст.
после го заведох в педиатрията до ВМА и там ми казаха след 2-3 дни изследвания, че трябва да се лекува с растежен хормон. Интересувам се ще му навреди ли това и ако не му го давам няма ли да израстне? понеже чета противоречиви мнения
благодаря предварително
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
17 Ное 2010 22:55 #2 от д-р Георгиев
Re: растежен хормон при дете на 7?!
Здравейте,
Моят съвет е да послушате специалистите от университетската специализирана болница за активно лечение по педиатрия. Болницата разполага с едни от най-добрите специалисти в областта.

В противен случай рискувате (рискувате е меко казано в случая) вашето дете да остане за винаги с изключително нисък ръст и да страда от други симптоми на дефицита растежен хормон, описани по-долу.

Децата, при които липсва растежен хормон, не растат нормално и в ранна възраст са по-ниски от връстниците си. Тези деца типично имат бебешки израз на лицето, висок писклив глас и са със затлъстяване. Мастната тъкан е натрупана предимно по корема. Момчетата може да са с малък пенис и скротум. Подрастващите с недостатъчност на растежен хормон често са със закъсняло полово съзряване.

Бъдете разумни, щом се отнася до здравето на вашето дете!
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
19 Ное 2010 21:46 #3 от Anonymous
Re: растежен хормон при дете на 7?!
Чудя се на такива безхаберни родители, как могат да не се доверят на педиатъра, а са склонни да вземат полуанонимни съвети от форуми.

Така или иначе ще започнете късно лечението, така че най-доброто за вашето дете е да послушате лекуващия лекар.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум