- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Въпрос за симптомите на диабет
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
02 Сеп 2010 19:38 #1
от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Въпрос за симптомите на диабет
Здравейте
Това, което ме вълнува от известно време е, дали може от диабет освен умората и другите физически неразположения, да придобиеш и болнав външен вид? Да ти се променят облика, лицето, физиономията и тялото като цяло?
На мой познат тялото започва да става отпуснато, мускулите да изчезват, кожата му изсъхва непрекъснато и не знам дали това се дължи на диабет?
Някой може ли да ми отговори,моля?
Това, което ме вълнува от известно време е, дали може от диабет освен умората и другите физически неразположения, да придобиеш и болнав външен вид? Да ти се променят облика, лицето, физиономията и тялото като цяло?
На мой познат тялото започва да става отпуснато, мускулите да изчезват, кожата му изсъхва непрекъснато и не знам дали това се дължи на диабет?
Някой може ли да ми отговори,моля?
- фас
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
02 Сеп 2010 23:21 #2
от фас
Re: Въпрос за симптомите на диабет
Да, естествено, при диабет човек страда от увеличена кръвна захар, която трябва да се изхвърли от организма, а това става през бъбреците с урината. Ето защо нелекуваните диабетици постоянно ходят до малка нужда, а това води до обезводняване. Обезводняването на кожата води до нейното изсъхване.
- Здравко
-
- Посетител
03 Сеп 2010 10:37 #3
от Здравко
Re: Въпрос за симптомите на диабет
При нелекуван и напреднал диабет тип 2 (вероятно за това иде реч) кръвната захар не може да бъде адекватно усвоена от мускулите, мастната тъкан и черния дроб. Ето защо изхранването им е затруднено и поради тази причина конструкцията на тялото може да се промени. Рядко може да се стигне и до кетоацидоза.