- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Мастоцитоза, мастоцитом
- mimsko
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
30 Ян 2010 20:44 #1
от mimsko
mimsko COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Мастоцитоза, мастоцитом
Здравейте!
Синът ми е на година и десет месеца,след дълго ходене по мъките,обикаляне по доктори,диагнозата е мастоцитом.
Доктора в началото изписа капки „фенистил” и „елоком” крем(10 дни)
Фенистила го пи до годинката(от 6-ти мес.),след това изписа „ериус” и някакъв мехлем приготвен в аптеката(една от съставките му е елоком,другата не мога да я разчета).Ериуса, по негова препоръка трябваше да го пие три мес.,но на мен ми се видя много и го пи само мес. и половина.
Д-ра ни каза,че това „петно”(на кръста е ) ще изчезне около третата му годинка.
Вярно ли е това и има ли друго алтернативно лечение??????Изобщо трябва ли да се лекува подобно нещо или да го оставим от само себе си да мине.Като се раздразни самото петно детето цялото става червено,особено в областта на главата.
Бих искала и друго мнение,но за момента нямам възможност да отида до София,за това реших да се пробвам тук.
Синът ми е на година и десет месеца,след дълго ходене по мъките,обикаляне по доктори,диагнозата е мастоцитом.
Доктора в началото изписа капки „фенистил” и „елоком” крем(10 дни)
Фенистила го пи до годинката(от 6-ти мес.),след това изписа „ериус” и някакъв мехлем приготвен в аптеката(една от съставките му е елоком,другата не мога да я разчета).Ериуса, по негова препоръка трябваше да го пие три мес.,но на мен ми се видя много и го пи само мес. и половина.
Д-ра ни каза,че това „петно”(на кръста е ) ще изчезне около третата му годинка.
Вярно ли е това и има ли друго алтернативно лечение??????Изобщо трябва ли да се лекува подобно нещо или да го оставим от само себе си да мине.Като се раздразни самото петно детето цялото става червено,особено в областта на главата.
Бих искала и друго мнение,но за момента нямам възможност да отида до София,за това реших да се пробвам тук.
- Здравко
-
- Посетител
31 Ян 2010 11:40 #2
от Здравко
Re: МАСТОЦИТОЗА
Здравейте,
В повечето случаи на изолиран кожен мастоцитом в детска възраст той търпи обратно развитие (регресия) през детска възраст - по-ранно или малко по-късно от 3-годишна възраст, така че не се притеснявайте.
Лечението, което Ви е изписал лекарят е симптоматично, за намаляване на дразненето и успокояване на кожата около мастоцитома. Това означава, че независимо от него, мастоцитомът би трябвало да изчезне, но най-добре е да спазвате указанията на лекуващия лекар, тъй като той най-добре знае как стоят нещата.
Надявам се, че съм Ви бил полезен.
В повечето случаи на изолиран кожен мастоцитом в детска възраст той търпи обратно развитие (регресия) през детска възраст - по-ранно или малко по-късно от 3-годишна възраст, така че не се притеснявайте.
Лечението, което Ви е изписал лекарят е симптоматично, за намаляване на дразненето и успокояване на кожата около мастоцитома. Това означава, че независимо от него, мастоцитомът би трябвало да изчезне, но най-добре е да спазвате указанията на лекуващия лекар, тъй като той най-добре знае как стоят нещата.
Надявам се, че съм Ви бил полезен.
- д-р Георгиев
-
- Посетител
31 Ян 2010 11:48 #3
от д-р Георгиев
Re: МАСТОЦИТОЗА
Съгласен съм с колегата, най-добре е спазвате препоръките на лекуващия лекар.
- mimsko
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
31 Ян 2010 22:07 #4
от mimsko
Re: Мастоцитоза, мастоцитом
Благодаря за отговорите.Сега се чувствам по спокойна след като още някой твърди,че това ще изчезне.
- mimsko
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
31 Ян 2010 22:08 #5
от mimsko
А,дали е нормално да промени формата си?Когато се раздразни,се зачервява и се появяват "мехурчета" в средата,но не си е променяло формата до преди седмица,когато,отново се появиха мехурчета,но по периферията на петното,което доведе и до промяна на формата му.
- Здравко
-
- Посетител
01 Фев 2010 11:22 #6
от Здравко
По принцип такива промени могат да бъдат съвсем нормални, но дали е така - най-добре да го види дерматолог.
Модератори: д-р Георгиев